Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΦΓΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Για άσυλο, για τα δικαιώματά τους και ενάντια στην κρατική βία και καταστολή διαδήλωσαν το Σάββατο το μεσημέρι Αφγανοί πρόσφυγες, που ζουν και εργάζονται στη χώρα. Μετά και το τελευταίο κρούσμα ενάντια στον Αφγανό, όπου 5 αστυνομικοί τον ξυλοκόπησαν άγρια αφού τον συνέλαβαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι βγήκαν στο κέντρο της Αθήνας, κοινοποιώντας τα αιτήματά τους. Συγκεντρώθηκαν από διάφορα μέρη της Αθήνας στην Ομόνοια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ, κρατώντας πικέτες και πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα για ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, για κατάργηση της Συμφωνίας του Δουβλίνου και έξω το ΝΑΤΟ απ' το Αφγανιστάν.
Και μερικά χρήσιμα στοιχεία για το άσυλο...
Το 2007 από τις 20.692 αιτήσεις για άσυλο που εξετάστηκαν σε Α΄βάθμια διαδικασία δόθηκε αναγνώριση προσφυγικού καθεστώτος σε 8 άτομα (0,04%) και από τις 6.448 περιπτώσεις που εξετάστηκαν σε Β΄βάθμια διαδικασία σε 132 άτομα (2,05%). Συνολικά το προσφυγικό καθεστώς πήραν μόλις 140 άτομα! Το ανθρωπιστικό καθεστώς (σ.σ. πρέπει να ανανεώνεται κάθε χρόνο) αναγνωρίστηκε σε 23 άτομα (0,35%). Οι απορριπτικές αποφάσεις έφτασαν τις 26.228.Μέχρι τον Ιούνη του 2008 από τις 8.387 περιπτώσεις που εξετάστηκαν (Α΄βάθμια) απορρίφθηκαν όλες. Προσφυγικό καθεστώς έχει αναγνωριστεί σε 61 άτομα, από τις 2.886 περιπτώσεις που έχουν εξεταστεί σε Β΄βάθμια διαδικασία (2,11%).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχήν δεν έχουμε μετανάστες, αλλά παρανόμως εισελθόντες, που θέλουν με το "έτσι θέλω" να μπούν στην Ευρώπη και που έχουν μεταβάλει σε κόλαση τη ζωή των Πατρινών.
Πού είστε να διαμαρτυρηθείτε για το μαχαίρωμα του λιμενικού απο αυτά τα καλά παιδιά;
Ρατσισμός μόνο όπου βολεύει ε;