Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΗ

Σε σειρά συσκέψεων αποφασίστηκε η οργάνωση αντιρατσιστικής πορείας την Πέμπτη 9 Ιούλη, Ομόνοια, 7.00 μμ. Οργανωτές είναι:
* ΟΛΜΕ-συνδικάτα * Πακιστανική κοινότητα * Αφγανική κοινότητα * ΚASAPI-Φιλιππίνες * Κοινότητα Μπαγκλαντές * Ένωση Αφρικανών Γυναικών * Μαροκινή Κοινότητα * Συντονιστικό Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων * Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.
Ακολουθεί το κείμενο της προκήρυξης της YRE γι' αυτή την εκστρατεία.
Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να τραβήξει τα φώτα από την ήττα της και την άνοδο του ΛΑΟΣ, τα σκάνδαλα, τις αντεργατικές πολιτικές χωρίς τέλος και τις νέες επιθέσεις που έρχονται στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τη κοινωνία. Και τα έριξε πάνω στους ανθρώπους χωρίς χαρτιά, ανακηρύσσοντας τους στην μεγαλύτερη απειλή για την κοινωνία! Από κοντά δίνει το τέμπο ο Καρατζαφέρης, δηλώνοντας δικαιωμένος που οι θέσεις του ΛΑΟΣ γίνονται κυβερνητικές θέσεις! Και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με την απαράδεκτη δήλωση περί «μηδενικής ανοχής στην λαθρομετανάστευση». Τα μέτρα της κυβέρνησης: · Μαζικές συλλήψεις των χωρίς χαρτιά («σκούπες», προφανώς για «σκουπίδια»). · Αύξηση της κράτησης στους 12 μήνες (ήταν 3). · Ίδρυση νέων χώρων κράτησης, στην πραγματικότητα πρόκειται για στρατόπεδα συγκέντρωσης! · Πρόσληψη 2.000 νέων συνοριοφυλάκων. · Μαζικές απελάσεις με ειδικές πτήσεις τσάρτερ. · Πίεση προς την Ε.Ε. –μαζί με άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου– για ενίσχυση της FRONTEX (Ευρωπαϊκή Δύναμη Φύλαξης Συνόρων) και δραστική αύξηση των κονδυλίων για τα νέα στρατόπεδα και τις μαζικές απελάσεις. · Αλλαγή του τελευταίου μεταναστευτικού νόμου (Ν.3386/2005), έτσι ώστε υποψήφιοι για απέλαση να είναι και όσοι νόμιμοι μετανάστες έχουν ποινική δίωξη για αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση 3 μηνών! Δηλ. ακόμα και για ασήμαντα πλημμελήματα κάποιος θα αντιμετωπίζει απέλαση! Αλήθειες vs ψέμματα: Α. πόσοι είναι; · 2 εκατομμύρια χωρίς χαρτιά λέει το ΛΑΟΣ ότι υπάρχουν στην Ελλάδα. · Σε 205.000 τους υπολογίζει η έρευνα που πραγματοποίησε το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Κλαντεστίνο». Μεταξύ 172.250 και 209.402 το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Με άλλα λόγια το ΛΑΟΣ, λέει ψέματα, δεκαπλασιάζει τον πραγματικό αριθμό για να προκαλέσει πανικό.
Β. τι είναι; · «Είναι εισβολείς» λένε. · Τότε πως εξηγείται ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες και απελαθέντες (146.337) το 2008, 59.946, δηλαδή σχεδόν οι μισοί, είναι από Ιράκ, Αφγανιστάν, Σομαλία, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Μυανμάρ, δηλ. πρόσφυγες πολέμων, δηλ. άνθρωποι που σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους πρέπει να τύχουν προστασίας; · «Μα είναι εγκληματίες, μα υποβαθμίζουν τις περιοχές μας» το επόμενο επιχείρημα. · Κι όμως και ο τελευταίος λογικός άνθρωπος καθώς και όλες οι επιστημονικές έρευνες δηλώνουν το αυτονόητο: η αύξηση της εγκληματικότητας είναι συνάρτηση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Κι αυτή χτυπάει ανθρώπους, ανεξάρτητα από το DNA, το χρώμα και την καταγωγή τους.
Γ. ποιες οι αιτίες; · «Η λαθρομετανάστευση είναι επικίνδυνη» λένε κυβέρνηση-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ. · Στην πραγματικότητα ο κόσμος μας είναι επικίνδυνος! Τα 42 εκατομμύρια έφτασε στα τέλη του 2008 ο αριθμός των προσφύγων λόγω πολέμων παγκοσμίως, κατά την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ! (Σ’ αυτόν τον αριθμό δεν υπάρχουν τα θύματα του πολέμου στην Σρι-Λάνκα και στο Πακιστάν (2009) – μερικά ακόμα εκατομμύρια δυστυχισμένων!). Οι πεινασμένοι του πλανήτη είναι σήμερα 1 δις άνθρωποι κατά τον ΟΗΕ! Και το μέλλον προμηνύεται ακόμα χειρότερο: Σε πέντε μόνο χρόνια 50 επιπλέον εκατομμύρια πρόσφυγες θα αναγκαστούν να αναζητήσουν νέα πατρίδα εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών (περιβαλλοντικοί πρόσφυγες) σύμφωνα με τον ΟΗΕ! Αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει τα 700 εκ. μέχρι το 2050! Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα γίνουν πρόσφυγες γιατί διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν βέβαιο θάνατο!
Δ. πόσοι χωράνε; · «Να τους σταματήσουμε, να κλείσουν τα σύνορα, δεν χωράμε άλλους», μας ξαναλέει η παραπάνω χορωδία! · Πως όμως θα σταματήσουν ανθρώπους που δραπετεύουν από τον βέβαιο θάνατο; Πως θα κλείσουν τα σύνορα; Οι ΗΠΑ, η παγκόσμια υπερδύναμη δεν το κατάφερε και σήμερα ζουν στο έδαφος της 12 εκ. χωρίς χαρτιά! Η Ελλάδα πώς θα το πετύχει; Μήπως βυθίζοντας κάθε ψαρόβαρκα που μεταφέρει πρόσφυγες και πυροβολώντας ότι κινείται στα σύνορα; Και πάλι, οι απελπισμένοι πρόσφυγες θα προσπαθούσαν να περάσουν – και θα περνούσαν. · Τη 10ετία του ’90 οι ελληνικές αρχές έκαναν συνολικά 2,2 εκ. απελάσεις, για να ανακαλύψουν ότι δεν υπήρχε τρόπος να σταματήσουν το κύμα των προσφύγων και μεταναστών και ότι τελικά «χωράνε» τουλάχιστον 600.000 μετανάστες (αυτοί που σήμερα είναι νόμιμοι)! Κι όχι απλά «χώρεσαν», αλλά έδωσαν ανάσα στα ασφαλιστικά ταμεία, έχτισαν τα έργα της Ολυμπιάδας κ.λ.π.
Ποιοι κερδίζουν από τον ρατσισμό; Η κυβέρνηση, που προσπαθεί να κρύψει τα χάλια της. Οι εργοδότες που καραδοκούν να εκμεταλλευτούν φοβισμένους ανθρώπους για να ρίξουν τους μισθούς και το εισόδημα. Οι αυθεντικοί εκπρόσωποι των «καθαρών κοινωνιών» του ΛΑΟΣ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Τα αυξημένα ποσοστά τους είναι ένας ορατός κίνδυνος. Οι ρατσιστικές επιθέσεις από το Εφετείο και τον Αγ.Παντελεήμονα, μέχρι τη Ν.Ιωνία, το Αιγάλεω, την Πάτρα και τη Νέα Μανωλάδα, πρέπει να σημάνουν συναγερμό. Όλοι αυτοί χτυπάνε πρώτα αυτούς που ήδη πληρώνουν ξανά και ξανά την κρίση τους: τα πρώτα και εύκολα θύματα! Μετά είμαστε εμείς! Δύο δρόμοι για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τη κοινωνία Την προσφυγιά και την μετανάστευση δεν την διάλεξαν αυτοί οι άνθρωποι, τους την επέβαλαν συγκεκριμένες πολιτικές. Τον φόβο και την ανασφάλεια μεγάλων κομματιών ελλήνων εργαζομένων και τοπικών κοινωνιών, δεν την διάλεξε κανείς – επιβλήθηκαν από συγκεκριμένες κυβερνητικές πολιτικές. Αυτή είναι η πραγματικότητα! Και απέναντι της υπάρχουν δύο δρόμοι. Αυτός της αποδοχής της πολιτικής της κυβέρνησης και της ανοχής των ρατσιστικών επιθέσεων και της φασιστικής απειλής! Ή αυτός της ανατροπής των σχεδίων τους! Που σημαίνει ενότητα και κοινό αγώνα με τα θύματα της οικονομικής κρίσης, των πολέμων, της καταστροφής του περιβάλλοντος. Οι έλληνες εργαζόμενοι κάποτε βρέθηκαν στη θέση τους! Η μετανάστευση και η προσφυγιά δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν σταματήσουν οι αιτίες που τις προκαλούν!
Γι’ αυτό παλεύουμε: 1. Διαγραφή των χρεών του 3ου κόσμου. Έξω οι πολυεθνικές που απομυζούν τον πλούτο τους. Έξω οι ιμπεριαλιστικοί στρατοί. Λεφτά για την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, όχι για εξοπλισμούς και πολέμους. 2. Τα κονδύλια για την FRONTEX, την καταστολή και τις νέες φυλακές, να δοθούν για κοινωνικές δαπάνες και για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων και μεταναστών. Οι ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες της ΕΕ, των ΗΠΑ κλπ, να προσφέρουν την απαιτούμενη οικονομική βοήθεια και τεχνογνωσία στον «τρίτο» κόσμο για να αναπτυχθεί. Τέρμα στις πολιτικές υπερεκμετάλλευσης και εξόντωσης των φτωχών χωρών. 3. Να σταματήσουν τώρα οι σκούπες και οι απελάσεις. Να μην περάσει η αυξημένη κράτηση και η ποινικοποίηση της μετανάστευσης και της προσφυγιάς. 4. Ξενώνες υποδοχής και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Με όλες τις προβλέψεις για τις στοιχειώδες ανάγκες αυτών των ανθρώπων (υγεία, γλώσσα, νομική αρωγή κ.λ.π.). Με ειδικούς χώρους, για ανήλικους και υπέργηρους, γυναίκες και θύματα βασανιστηρίων. Οι τοπικές κοινωνίες, τα συνδικάτα γιατρών, καθηγητών, δικηγόρων, να απαιτήσουν ελευθερία εισόδου και ελέγχου των συνθηκών σ’ αυτούς τους χώρους. 5. Χαρτιά στους μετανάστες που δεν έχουν. Τέρμα στο έγκλημα του λιγότερο από 1% παροχής ασύλου στην Ελλάδα. Να φύγει από τα χέρια της αστυνομίας η διαδικασία του ασύλου. 6. Να χτυπηθούν τα κυκλώματα του εγκλήματος και όχι τα θύματα του. Να χτυπηθεί το κύκλωμα της πορνείας με παροχή ανθρωπιστικής άδειας παραμονής στα θύματα του. Να χτυπηθούν τα κυκλώματα στέγης που στοιβάζουν ανθρώπους μαζί με ποντίκια με απαλλοτρίωση των ακινήτων τους. Χτύπημα του κυκλώματος των ναρκωτικών. 7. Ισότητα δικαιωμάτων στους μετανάστες. Υπηκοότητα στα παιδιά τους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ. 8. Μαζικές κοινωνικές δαπάνες για να ξαναγίνουν οι πόλεις μας και οι γειτονιές μας ανθρώπινες για όλους. Εξασφάλιση πόρων από την φορολογία στο κεφάλαιο. 9. Καμιά ανοχή στην φασιστική βία. Καμιά ανοχή στην κοινή δράση αστυνομίας και φασιστών. Πάλη για την κοινωνική απομόνωση των επικίνδυνων ιδεών τους. Ασπίδα αλληλεγγύης στα θύματα τους. 10. Κοινός αγώνας εδώ και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η αριστερά, τα συνδικάτα, οι νεολαιίστικες οργανώσεις, το αντιρατσιστικό κίνημα, οι τοπικές κινήσεις, να αναλάβουμε από κοινού ενωτικές πρωτοβουλίες, να ενημερώσουμε την κοινωνία, να αναλάβουμε δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: