Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ "ΣΑΦΑΡΙ"

Σύμφωνα με άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ, δύο στρατόπεδα εκτός Αττικής σχεδιάζει να μετατρέψει σε κέντρα υποδοχής αλλοδαπών η κυβέρνηση, προκειμένου να αρχίσει επιχειρήσεις«σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ., που αναλαμβάνουν την υλοποίηση του σχεδίου, είναι σε λίγες ημέρες να αρχίσει σαφάρι εντοπισμού, σύλληψης και μεταφοράς στα νέα κέντρα υποδοχής περίπου 5.000-7.000 «στάσιμων λαθρομεταναστών» από το κέντρο της Αθήνας. Παρόμοιο σχέδιο εκπονείται και για το λιμάνι της Πάτρας.
Προ μερικών εβδομάδων είχε καταστρωθεί σχέδιο για τη μεταφορά μεταναστών σε δύο παλιά στρατόπεδα στον Ασπρόπυργο και στην Μαλακάσα. Ωστόσο το σχέδιο ματαιώθηκε λόγω περιβαλλοντικών και «τεχνικών» προβλημάτων που ανέκυψαν με τη λειτουργία αυτών των κέντρων υποδοχής.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. «ποσοστό μικρότερο του 10% των λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται στη χώρα μας, επιστρέφει στη χώρα του. Υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για να χρηματοδοτηθούν διαφημιστικές καμπάνιες (!!!) σε χώρες του εξωτερικού (Πακιστάν, Αφγανιστάν, χώρες της Αφρικής και άλλες) προκειμένου να αναδειχθούν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στην Ελλάδα ώστε αυτό να λειτουργεί αποτρεπτικά.
Ε, βέβαια όταν δεν έχεις πολιτικές ενάντια στην οικονομική κρίση, παρά μόνο πολιτικές για να δημιουργείς την κρίση, πρέπει να κρύψεις τις ευθύνες σου... Και τώρα το βρήκαν, το μεγάλο εθνικό πρόβλημα είναι η ...λαθρομετανάστευση!! Σα δεν ντρέπονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: