Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ...

Πηγή: ΕmprosNet (11/06/09) Γράφει: Στρατής Μπαλάσκας
Ένα από τα τρία στρατόπεδα συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών που θα κατασκευαστούν σε συνεργασία των υπουργείων Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας, στη μεθοριακή γραμμή και τα νησιά, θα κατασκευασθεί στη Μυτιλήνη. Τα άλλα δύο έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστούν στη Ρόδο και τον Έβρο. Από αυτά τα τρία στρατόπεδα θα επαναπροωθούνται είτε επίσημα και νόμιμα, είτε παράνομα, πίσω στην Τουρκία παράνομοι μετανάστες, σύμφωνα δε με τα δύο υπουργεία, αυτά θα έχουν τις προϋποθέσεις στοιχειωδώς αξιοπρεπούς προσωρινής παραμονής τους πριν από την επαναπροώθησή τους.Έχει κριθεί δε ότι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης περίπου τριών χιλιάδων ατόμων το καθένα! Όπως έγινε χθες γνωστό με δημοσίευμα στην αθηναϊκή «Ελευθεροτυπία», στα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα οδηγούνται οι παράνομοι μετανάστες με διάφορα μέσα, αμέσως μετά τη διάσωση ή σύλληψή τους, στη μεθοριακή γραμμή με την Τουρκία και θα παραμένουν εκεί έως ότου - όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται - «να... διακανονιστούν». Το διάστημα αυτό, οι αρμόδιοι λένε πως δεν πρέπει να ξεπερνά τις 40 ημέρες.
Όλα τα παραπάνω αναμένεται να συζητηθούν και να συναποφασιστούν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη εβδομάδα. Θα αποτελέσουν δε την ελληνική πρόταση σχετικά με τις γραμμές που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καθορίσει για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.Θεωρείται πάντως σχεδόν βέβαιο ότι η Λιβύη και η Τουρκία θα είναι ανάμεσα στις χώρες που θα πιεστούν να εφαρμόσουν διμερείς συμφωνίες επανεισδοχής παράνομων μεταναστών. Ειδικότερα η Τουρκία, επέμενε χθες το σχετικό ρεπορτάζ της αθηναϊκής «Ελευθεροτυπίας», ίσως χρειαστεί να αναλάβει επίσημες ευθύνες έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να βρεθεί σε θέση να παραλαμβάνει πίσω χιλιάδες παράνομους μετανάστες που συρρέουν στην Ελλάδα από τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.
Κατά τα άλλα στελέχη της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης δημοσιοποιούν πως έχουν να δουν χρήματα από το υπουργείο Εσωτερικών από τον περσινό Αύγουστο, όσον αφορά στις ανάγκες των μεταναστών στην προσωρινή τους παραμονή στην Μυτιλήνη ! Όπως σημειώνουν - «η Υπηρεσία μας προέβη στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσει την πίστωση του 1.047.166,99 ευρώ εκ των οποίων οι 770.706 ευρώ αφορούσαν σε σίτιση λαθρομεταναστών, 138.925,80 ευρώ αφορούσαν σε λειτουργικές δαπάνες, 60.000 ευρώ σε μεταφορά λαθρομεταναστών, 51.236 ευρώ σε αγορά φαρμάκων και ειδών υγιεινής και 26.768,55 ευρώ σε μισθώσεις ξενοδοχείων και σε διαμονή λαθρομεταναστών».
Αν έτσι λειτουργήσουν και τα νέα κέντρα, όλοι μπορούν να καταλάβουν περί τίνος θα πρόκειται....

Δεν υπάρχουν σχόλια: