Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ: ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ "ΖΩΝΗ ΠΟΛΕΜΟΥ"

Σχεδόν δεν περνά μέρα που να μην συμβεί κάτι στον Αγ. Παντελεήμονα. Αναπαράγουμε απο άρθρο στο www.tvxs.gr
«Δεν είναι το ότι δεν θέλουν μετανάστες στην πλατεία. Δεν θέλουν κανένα άλλο, πέραν από τους ιδίους τους στην πλατεία», καταθέτει με δηλώσεις του στο tvxs.gr ο κ. Τασούλας. Ο ίδιος αφηγείται πως συνελήφθη από την αστυνομία, ενώ είχε πάει το παιδί του στην παιδική χαρά της πλατείας, όταν δέχθηκε την επίθεση και παράλληλα απαιτεί να παραμένει η πλατεία ανοιχτή για όλους. Κατά τον κ. Τασούλα, μετά από εκδήλωση του αντιεξουσιαστικού χώρου, κατά την οποία οι αναρχικοί άνοιξαν την «κλειδαμπαρωμένη» πόρτα της παιδικής χαράς, και ενώ δεν υπήρχε κανείς στην πλατεία πέραν των αστυνομικών δυνάμεων, ο ίδιος πήγε με τον γιο του στην παιδική χαρά. Πολύ γρήγορα μαζεύτηκαν περίπου 50 άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και φιλικά προσκείμενοι στις απόψεις τους, και εν μέσω υβριστικών χαρακτηρισμών απαιτούσαν να φύγει από τον χώρο, μπροστά στα μάτια του διοικητή του τμήματος του Αγ. Παντελεήμονα. Ο τελευταίος, μαζί με τον πρόεδρο έφεδρων αξιωματικών επιχείρησαν να τον πείσουν να απομακρυνθεί και αυτός και ο γιος του από την παιδική χαρά. Αμέσως μετά, τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στον κ. Τασούλα, και καθώς ισχυρίζεται τον γροθοκόπησαν, παρουσία του διοικητή, ο οποίος τον συνέλαβε επειδή, όπως προσθέτει, «θεώρησαν ότι ήμουν εριστικός».
Από το αστυνομικό τμήμα έφυγε μόνο μετά από τέσσερις ώρες, αφού χρειάστηκε να επέμβει η δικηγόρος κα. Γ. Κούρτοβικ για να του δοθεί η ταυτότητά του. Σύμφωνα με τον κ. Τάσουλα, η επίθεση προς το πρόσωπό του δεν είναι τυχαία, καθότι είναι γνωστός στην περιοχή, μέσω της συμμετοχής του στην Πρωτοβουλία Φορέων και Κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται επίθεση σε κάτοικο της περιοχής, καθότι φαινόμενα επιθέσεων σε μετανάστες φαίνεται να εκτυλίσσονται σε αρκετά συχνή βάση. Προ 20ημέρου, σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου της Πρωτοβουλίας Φορέων και Κατοίκων με καλεσμένο τον Αλβανό συγγραφέα Γκαζμέτ Καπλάνι, ακροδεξιά στοιχεία είχαν εκδιώξει όσους κατοίκους και ενδιαφερόμενους είχαν σπεύσει στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα για την εκδήλωση.
Άποψη του κ. Τασούλα αποτελεί το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει στήσει το δικό της «πείραμα» στην πλατεία, επιχειρώντας να δημιουργήσει μια «ελεύθερη ζώνη», στα πρότυπα των Γερμανών νεοναζί, όπου στην πλατεία δεν θα επιτρέπεται ο «διαφορετικός», παρά μόνο όσοι ανταποκρίνονται στις ιδέες και τις απόψεις τους. Παράλληλα, εξοργισμένος φαίνεται ο κ. Τάσουλας με την εκπομπή του κ. Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», όπου κατά την διάρκειά της νωρίς το πρωί αναφέρθηκε ότι ο ίδιος, όχι μόνο δεν είναι κάτοικος της περιοχής, αλλά ότι «ενοικίασε» το παιδί για 20 ευρώ, και πως δεν είναι γιος του στην πραγματικότητα, θέμα για το οποίο προτίθεται να κινηθεί δικαστικά. Τέλος, απαιτεί από τον δήμαρχο Αθηνών, κ. Ν. Κακλαμάνη, αφού δεν δύναται να κρατήσει την πλατεία ανοιχτή ώστε να παίζει ο γιος του, και όχι μόνο, να τον απαλλάξει από τα αντίστοιχα δημοτικά τέλη που του αναλογούν, αλλά και από την αστυνομία να κρατήσει ανοιχτή την πλατεία για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: