Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


* 1,1 εκ. είναι οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι (600 χιλ. έλληνες και 500 χιλ. μετανάστες) με ευθύνη και μόνο της εργοδοσίας που την νοιάζουν μόνο τα κέρδη της, και της κυβέρνησης που τους κλείνει το μάτι πονηρά...

* οι μετανάστες αιμοδότησαν τα τελευταία χρόνια τα ασφαλιστικά, αλλά και τα κρατικά ταμεία, και σαν ανταλλάγμα παίρνουν λιγότερα δικαιώματα και περισσότερη ομηρία. Μόνο για το 2008 ο κρατικός προϋπολογισμός αναμένει έσοδα μόνο από τα παράβολα των μεταναστών 62 εκ. ευρώ (χρήματα που δίνονται για την ανανέωση των αδειών παραμονής). Ενώ από τα παράβολα των εφοπλιστών ο προϋπολογισμός αναγράφει το κονδύλι των 13 εκ. ευρώ!!!

Έλληνες και μετανάστες εργάτες, χρειάζεται από κοινού να δώσουμε την μάχη ενάντια σ' αυτές τις κυβερνητικές πολιτικές. Να παλέψουμε όχι μόνο για ισότητα δικαιωμάτων αλλά για περισσότερα δικαιώματα για όλους.

Στις 12 του Δεκέμβρη, όλοι να στείλουμε το μήνυμα, πως ένας είναι ο εχθρός και είναι κοινός: οι κυβερνητικές πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, του ρατσισμού, το σύστημα που μας εκμεταλλεύεται και μας καταπιέζει ανεξάρτητα από το χρώμα μας, την καταγωγή μας, την θρησκεία μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαφέστατα ήμαστε ενάντια στο ρατσισμό.
Ήμαστε θερμοί οπαδοί της διαφορετικότητας και του πλουραλισμού σ'αυτό το πλανήτη.
Όπως και υποστηρίζουμε τα κεκτημένα του κάθε λαού, τα οποία πλήττονται από την πολιτική των καπιταλιστών για αλόγιστη εισροή και εκμετάλευση δύστυχων μεταναστών.
Υποστηρίζοντας τα συμφεροντά των εργαζομένων υποστηρίζουμε τη θέσπιση ανώτατού όριου μεταναστών.
Έτσι τα συμφέροντα Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων θα δεν ισοπεδώνονται.
Κόντρα στη πολιτική των καπιταλιστών που εκμεταλλεύονται τη φτώχεια καλούμε σε ανώτατο όριο μεταναστών στο 3%. Όπως άλλωστε έκανε και η Ιταλία (του Πρόντι) και η Δανία και η Ολλανδία και κάθε πολιτισμένη Ευρωπαϊκή χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη ότι η θέσπιση ανώτατου ορίου εισόδου των μεταναστών, υπερασπίζει πρώτα τα συμφέροντα των ελλήνων εργαζομένων, αλλά και των ίδιων των μεταναστών, είναι μια λανθασμένη άποψη.
Ακόμα και πριν την μαζική τους έλευση (10ετία '90), οι έλληνες εργαζόμενοι υπέφεραν από απανωτά πλήγματα (διαρκής λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο "προβληματικών" επιχειρήσεων, μαζική ανεργία σε πόλεις όπως Μαντούδι, Λαύριο κ.λ.π.). Τότε οι καπιταλιστές για να συμπιέζουν το βιοτικό επίπεδο προς τα κάτω, εκμεταλλεύονταν την ύπαρξη των ορδών των ελλήνων ανέργων.
Εξάλλου αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Η πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" είναι επιστήμη στον καπιταλισμό. Και σήμερα βλέπουμε αυτή την επιχείρηση διάσπασης με διάφορα προσωπεία: οι εργαζόμενοι του ιδιωτ. τομέα, ενάντια σ' αυτούς του δημοσίου - οι νεοεισερχόμενοι ενάντια σε παλιούς - οι μερικώς απασχολούμενοι ενάντια στους πλήρως - τα "ρετιρέ" και τα "υπόγεια", και βέβαια οι έλληνες ενάντια σε μετανάστες.
Τα συμφέροντα όλων μας, μεταναστών και ελλήνων, κινδυνεύουν το ίδιο απ΄αυτούς που είναι στην άλλη όχθη του ποταμού, τους καπιταλιστές. Γι' αυτό κι από κοινού πρέπει να τους αντισταθούμε.
Μια άλλη παράμετρος της πρότασης για "ποσόστωση" είναι ότι πρακτικά αυτό σήμερα σημαίνει να απελαθούν από την Ελλάδα 650-750.000 άνθρωποι. (υπολογίζουμε ότι οι μετανάστες σήμερα είναι το 10% του πληθυσμού ή περίπου 1.100.000).
Ποιά δύναμη και με ποιό τρόπο μπορεί να απελάσει αυτούς τους ανθρώπους; Μιλάμε για έναν ακήρυχτο πόλεμο... Και γιατί, όταν αυτοί οι άνθρωποι κατά 80% ζούν, εργάζονται, κάνουν οικογένειες, στην Ελλάδα εδώ και μια 10ετία!
Τέλος, και οι 3 χώρες (Ιταλία, Ολλανδία, Δανία) που αναφέρεις σε μοντέλα για την ποσόστωση, ένα από τα πράγματα που κατάφεραν ήταν να ενισχύουν την ύπαρξη νεοφασιστικών οργανώσεων (και στην βουλή τους), που στην τελική από την μεριά τους κάνουν ...πράξη την ποσόστωση με τον μόνο τρόπο που ξέρουν, αυτόν της ρατσιστικής βίας και των εγκλημάτων...
Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.