Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

ΝΙΚΗ. ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η "ΣΚΟΥΠΑ" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Το τελεσίγραφο προς τους πρόσφυγες της Πάτρας έληξε χθες, όμως το μέγεθος της αντιρατσιστικής πορείας της Τρίτης ήταν τέτοιο, που υποχρέωσε σε συνολική υποχώρηση -για την ώρα - από τα σχέδια "εξαφάνισης" των προσφύγων και του καταυλισμού τους. Αυτή είναι μια σημαντική νίκη.
Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εφησυχάσει, γιατί η πρόθεση των αρχών είναι μια πιο σταδιακή εφαρμογή με "σκούπες" μικρών ομάδων προσφύγων.
Η μαζική και ειρηνική εμφάνιση των ίδιων των προσφύγων στους δρόμους τους Πάτρας, είναι αναντίρρητα ένα πολύ σημαντικό γεγονός. (σημειώνουμε επίσης την συμμετοχή αλληλεγγύης από την πλευρά δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, του Δικτύου, της Αντιεξουσιασικής Κίνησης Πάτρας κ.λ.π.). Κανείς δεν έμεινε ανεπηρέαστος. Παραθέτουμε αποσπάσματα από πολύ χαρακτηριστική ανακοίνωση λογοτεχνών της Πάτρας:
«Μία πόλη δικαιούται να έχει σκούπα για τους καταπατημένους ελεύθερους χώρους της και για τα σκουπίδια που την κατακλύζουν, αλλά όχι και σκούπα για συνανθρώπους που μας κοιτάνε ικετευτικά στα μάτια! ... Όμως, η αναλγησία και η υποκρισία της Νομαρχίας-Δημαρχίας δεν μπορεί να αμαυρώνει την εικόνα και τις διαθέσεις μιας ολόκληρης πόλης. Είναι καιρός καθένας και κάθε μία, συλλογικά και ατομικά, να αντιδράσουμε. Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον έχει πολύ ξηρασία»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: