Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ...

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε νεκρός στις 2 Φλεβάρη, ήταν ζήτημα τύχης. Στον αγώνα μας όμως ενάντια στην "νεκρανάσταση" του φασιστικού φαινομένου, και στις εγκληματικές τους επιθέσεις, η τύχη δεν μπορεί να είναι ο κριτής. Κριτής μπορεί να είναι: * η πολιτική κατανόηση του φαινομένου, * το ξεκαθάρισμα των μεθόδων πάλης (μέθοδες του μαζικού κινήματος vs ατομικές μέθοδες πάλης, * η συνειδητοποίηση του ρόλου των ΜΜΕ, * και τελικά η δυνατότητα μας να κινητοποιήσουμε χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαίους ενάντια στους εχθρούς των ελευθεριών και των δικαιωμάτων μας. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα εμφανιστούν στο blog σειρά άρθρων που να βοηθούν σ' αυτή την κατεύθυνση.

Στο σκέλος της ενημέρωσης τώρα:
1) Την Τετάρτη 6 Φλεβάρη δόθηκε συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ με την συμμετοχή των: Γιάννης Μπανιάς βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Σπανού ΑΔΕΔΥ, Νίκος Φίλης Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος, Χριστίνα Ζιάκκα ΥRE, Ιωάννα Κούρτοβικ ΔΙΚΤΥΟ, Θανάσης Κούρκουλας Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Πέτρος Τζομάκας YRE.
2) Την Πέμπτη 7 Φλεβάρη, έγινε διαμαρτυρία αντιπροσωπείας των διοργανωτών της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της 2ης Φλεβάρη, στον Προϊστάμενο της Εισαγγελείας κ.Π.Πούλιο, ο οποίος παρέλαβε φάκελο στοιχείων για εκκίνηση έρευνας όσον αφορά στους υπεύθυνους -αστυνομικούς και μέλη της Χρυσής Αυγής- για το πλήθος των αυτεπάγγελματων αδικημάτων που καταγράφηκαν.
3) Αυτή την βδομάδα θα κατατεθούν και μηνύσεις εκμέρους όλων των διοργανωτών εναντίον ηθικών και φυσικών αυτουργών για την από κοινού επίθεση ΜΑΤ-Χρυσής Αυγής σε αντιφασίστες διαδηλωτές.
4) Αυτή την Παρασκευή 16 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία του Δικτύου στις 8.00 μμ, με στόχο την οργάνωση πανελλαδικής αντιφασιστικής-αντιρατσιστικής εκστρατείας που θα κορυφώσει στις 21 Μάρτη (παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού) με συναυλία στο Σύνταγμα στην Αθήνα, αλλά και άλλες εκδηλώσεις-συζητήσεις-πορείες σε άλλες πόλεις.
Επίσης ενημερώνουμε ότι η YRE έκδοσε νέα αντιφασιστική αφίσα, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε στα γραφεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: