Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

10 απεργοί πείνας συνεχίζουν την απεργία τους στο Νοσοκομείο Χανίων 21η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 15 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 10 μετανάστες βρίσκονται στο νοσοκομείο με λιποθυμικά επεισόδια και ανικανότητα πλέον του στομαχιού να δεχτεί ακόμη και τα υγρά. Τα ήδη ταλαιπωρημένα κορμιά τους μπαίνουν πλέον στη διαδικασία της απόλυτης εξάντλησης.Η ευθύνη ανήκει εξ' ολοκλήρου στην πολιτική ηγεσία του τόπου μας.
Δεν είναι παιχνιδάκι οι ζωές τόσων ανθρώπων.Δεν είναι δυνατόν να καταδικάζουν σε θάνατο 15 συμπολίτες μας, χωρίς ούτε καν μια πειστική δικαιολογία.Ενημερώνουμε ότι η δικαιολογία του κ. Περιφερειάρχη κ. Τσόκα, ότι δεν μπορεί να παρανομήσει, είναι πέρα για πέρα ψέμα. Δε χρειάζεται να παρανομήσει χρειάζεται μόνο να εφαρμόσει το νόμο, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας μας. Και όπως ορίζει ο νόμος οι απεργοί όπως και πολλοί άλλοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν άδεια παραμονής.
Θα ήταν πιο έντιμο αν έλεγαν ότι επειδή σε κάποιες περιοχές είναι πολλοί μετανάστες, εφαρμόζουμε το νόμο επιλεκτικά.
Και βέβαια καταλαβαίνουμε όλοι ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται πλήρως με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες πριν καν ψηφιστούν!!!
Χθες πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά διάφορες μαζικές και μαχητικές εκδηλώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των απεργών πείνας.Έγινε επίσης δυνατό από αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας να επιδοθεί στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, που βρίσκεται στα Χανιά για τις εκδηλώσεις της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, φάκελος με τις ανοικτές επιστολές των μεταναστών προς τον ίδιο και προς όλο τον Πολιτικό Κόσμο της χώρας, τις υπογραφές αλληλεγγύης και τις σχετικές ερωτήσεις, που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές Φώτης Κουβέλης και Περικλής Κοροβέσης (η συζήτηση της επίκαιρης Ερώτησης του αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ στη Βουλή).
Τέλος σήμερα Δευτέρα 1/12/2008 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων θα γίνει συζήτηση με εκπροσώπους φορέων και συλλογικοτήτων για την οργάνωση της πορείας αλληλεγγύης την Τετάρτη 3/12/08 και για την παραπέρα πορεία της στήριξης των μεταναστών απεργών πείνας. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: