Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αναδημοσίευση από το http://alterthess.blogspot.com
Η γνωστή νεοφασιστική οργάνωση "Χρυσή Αυγή" οργανώνει συγκέντρωση "εναντια στην παρουσια και εγκληματικη δραση των λαθρομεταναστων που εχουν κατακλυσει την πολη της Ηγουμενιτσας", την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη. Λόγω της συνωμοτικότητας που διακρίνει τις δράσεις της, οι οποίες τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε επιθέσεις κατά της ζωής μεταναστών και νεολαίων, ο "Πυρήνας Θεσπρωτίας" ενημερώνει τα μέλη "του κινήματος" ότι ο τοπος και η ωρα της συγκεντρωσης θα ανακοινωθουν τις επομενες μερες.
Τον τελευταίο χρόνο εκατοντάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας αναζητώντας έναν τρόπο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όμως, για το ελληνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο παράνομο είναι να παραμένουν εδώ, αλλά τόσο παράνομη είναι και η επιδίωξή τους να φύγουν. Οι πρόσφυγες έτσι αναγκάζονται να επιβιώνουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ψάχοντας καταφύγιο στα βουνά της περιοχής. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν τη βίαιη καταστολή της Αστυνομίας και του Λιμενικού: είναι σχετικά πρόσφατη η υπόθεση του Κούρδου πρόσφυγα Αριβαν Οσμαν Αμπντουλαχ που χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από λιμενικό της περιοχής . Κοινωνικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις της περιοχής έχουν αναλάβει εδώ και μήνες το δύσκολο έργο της αρωγής τους, προσφέροντας ρούχα, τρόφιμα, ιατρική στήριξη.
Τις επόμενες ημέρες, οι ίδιες οργανώσεις, προσπαθώντας να αποτρέψουν και τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν οι πρόσφυγες από την παρουσία και τη συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής, οργανώνουν αντιρατσιτική κινητοποιήση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: