Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

ΑΛΑΜΠΑΜΑ ΚΑΛΕΙ ΑΡΙΖΟΝΑ, OVER....

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Έναν από τους σκληρότερους νόμους για τη μετανάστευση ψήφισε η αμερικανική Πολιτεία της Αλαμπάμα, ο οποίος καθιστά έγκλημα ακόμη και μία βόλτα με αυτοκίνητο σε παράνομο μετανάστη, ενώ απαιτεί από τα σχολεία να ερευνούν εάν οι μαθητές τους βρίσκονται εκεί παράνομα.

Ομάδες συνηγόρων δηλώνουν πως θα εναντιωθούν στο νέο νομοθέτημα, το οποίο ενεργοποιείται από την 1η Σεπτεμβρίου και είναι παρόμοιο με αυτό που ψήφισε πέρσι η Αριζόνα, τα οποία αποκαλούν ρατσιστικά και αντισυνταγματικά.

Υπολογίζεται πως υπάρχουν 12 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες στις ΗΠΑ και ολοένα και περισσότερο διάφορες Πολιτείες παίρνουν νομοθετικά την πρωτοβουλία να αντιμετωπίσουν μόνες τους το πρόβλημα. Όμως, καμία δεν έφθασε τόσο μακριά όσο η Αλαμπάμα, σημειώνει ο ανταποκριτής του BBC στην Ουάσινγκτον.

Όπως και με την Αριζόνα, η αστυνομία θα μπορεί εφεξής να συλλαμβάνει οποιονδήποτε υποψιάζεται ως παράνομο μετανάστη, ακόμη και εάν αυτός ελέγχεται για κάτι άλλο. Όμως, επιπλέον, οι επιχειρήσεις και τα σχολεία θα υποχρεώνονται να ελέγχουν το νόμιμο καθεστώς των εργατών και σπουδαστών, ενώ οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα εγκληματούν εάν είς γνώση τους νοικιάζουν σε παράνομους μετανάστες.

Αναμένεται σωρεία προσφυγών κατά του νόμου στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: