Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΝΙΩΝ: ΟΧΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

«Κλείσιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στα Χανιά» ζητά η Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε πρόσφατα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων. Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος.
"Πρόσφατα η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε το άνοιγμα γραφείων της στα Χανιά. Στην πόλη μας έχουμε δει την «πλούσια κοινωνική δράση» της Χρυσής Αυγής τα τελευταία δυο χρόνια με εμπρησμούς σε χώρους λατρείας μουσουλμάνων και Εβραίων, με επιθέσεις σε μετανάστες και ντόπιους αγωνιστές και εργαζόμενους, με το χάραγμα της σβάστικας στο χέρι καθηγήτριας, με εθνικιστικά συνθήματα σε τοίχους και φυλλάδια στα σχολεία, ακόμα και σε δημοτικά στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.Με τις πρόσφατες επιθέσεις στις φοιτητικές καταλήψεις.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την οποιαδήποτε ύπαρξη γραφείων της οργάνωσης των νοσταλγών του Χίτλερ,που χαιρετούν ναζιστικά στα δημοτικά συμβούλια, οργανώνουν πογκρόμ με μαχαιρώματα ενάντια στους μετανάστες με την ανοχή της αστυνομίας,αλλά και επιθέσεις ενάντια σε απεργούς και διαδηλωτές όπως είδαμε όλοι στη 48ωρη Γενική Απεργία στις 28 -29 Ιούνη.
“Γραφεία” για αυτούς σημαίνει ορμητήριο συμμοριών που θα τρομοκρατούν μετανάστες και αριστερούς αγωνιστές στην πόλη και καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις.
ΔΕΝ θα τους το επιτρέψουμε!
Η δολοφονία των 96 νεολαίων στη Νορβηγία μας προειδοποιεί: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ!
Οι εργαζόμενοι και οι νέοι όλο αυτό το διάστημα έχουμε δείξει την αντιθεση μας στους φασίστες. ΔΕΝ τους θελουμε στις γειτονιές μας και ζητάμε από όλους να δηλώσουν κάθετα την αντίθεση τους.
* Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Χανιά
* Εκτος νομου η Χρυση Αυγη και οι συμμοριες των νεοναζι
* Ποτε ξανα φασισμος
* Οχι στα ρατσιστικα και φασιστικα πογκρομ
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος: Ποντικάκης Φώτης
Ο Γενικός Γραμματέας: Σακελλαρίδης Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: