Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ (από indymedia)

Μετά τα ζητήματα που είχε θέσει η YRE προς τον ελληνοπακιστανικό σύνδεσμο, με αφορμή τις καταγγελίες του Τζ.Ασλάμ, σήμερα δημοσιεύτηκε η απάντηση τους στο Indymedia. Την παραθέτουμε ως έχει (οι αναγνώστες μας θα βρούν παρακάτω όλα όσα έχουν διαμειφθεί). Με βάση αυτή την απάντηση θεωρούμε ότι δεν τίθεται θέμα διακοπής των σχέσεων μας.
Aθήνα, 20.10.2007 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σχετικά με την ανακοίνωση της Πακιστάνικης κοινότητας Ελλάδος στις 12.10.2007, με τίτλο «Αντιρατσιστική διαδήλωση στο Ρέντη και οι χαφιέδες της πρεσβείας του Πακιστάν» και ειδικότερα για τα μέλη της επιτροπής του Έλληνοπακιστανικού Συλλόγου, μετά από τη συνεδρία της Τετάρτης, 17 Οκτωβρίου, και Παρασκεύη, 19 Οκτωβρίου 2007, και με ομοφωνία , αναφέρει τα εξής: Ο Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος ιδρύθηκε βάσει ειλικρινούς επιθυμίας να αποτελέσει πρόσθετη θετική συμβολή στον αγώνα των Πακιστανών και γενικότερα των μεταναστών για τα δικαιώματα τους. Για τη δημιουργία του συλλόγου αυτού μας βοήθησαν ελληνικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, και ειδικότερα το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών. Η κατηγορία εναντία του συλλόγου μας «χαφιέδες της πρεσβείας» σκοπεύει να καταστρέψει το χαρακτήρα του συλλόγου και των μέλων του, ειδικότερα του στελέχους του Ανουάρ που ασχολείται και συνεργάζεται με ελληνικές και μεταναστευτικές οργανώσεις εδώ και πολλά χρόνια για να ξεπεράσουν οι Πακιστανοί και οι μετανάστες όσο το δυνατό τις γνωστές δυσκολίες σχετικά με την ένταξη τους στην κοινωνία και υπερασπίζεται τα δικαιώματα τους. Δεν υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος που να αγωνίζεται για τα άνθρώπινα δικαιώματα κάποιας ομάδας όπως οι Πακιστανοί μετανάστες στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να είναι εναντίον των στοιχειωδών δικαιωμάτων του λαού του στην δημοκρατία και στην ελευθερία. Ο Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε δίπλα στο λαό του Πακιστάν στον σκληρό αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και εναντίον κάθε είδους δικτατορίας όποια μορφή και αν έχει. Για τον λόγο αυτό στηρίζει απερίφραστα την μεγάλη κοινοτοποίηση του λάου του Πακιστάν προς μία νόμιμη και δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας. Οι θέσεις μας για τις απαγωγές είναι γνωστές από πολύ καιρό στα πλαίσια των σχετικών συζητήσεων του ΕΦΜ. Με την ευκαιρία επαναλαμβάνουμε όχι μόνο την καταδίκη του γεγονότος αλλά συνεχίζουμε να ζητάμε από την Ελληνική κυβέρνηση να διαλευκάνει την υπόθεση που για μας δεν έχει κλείσει. Ο σύλλογος μας είναι εναντίον κάθε απόπειρας να απειλείται οποιοσδήποτε μετανάστης με απέλαση ή άλλης μορφής τιμωρίας επειδή υπερασπίστηκε το αυτονόητο δίκαιο. Ο βασικός στόχος του Ελληνοπακιστανικού συλλόγου είναι να δημιουργήσει αλληλεγγύη και ενότητα ανάμεσα στους Πακιστανούς και να συνεργαστεί με όλλους/ες όσους/ες Έλληνες –Ελληνίδες και μετανάστες/ριές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των μεταναστών. Οι μετανάστες στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρειάζονται ενότητα. Για τον λόγο τούτο καλεί όλες τις μεταναστευτικές οργανώσεις να ενωθούν σε μια κοινή βάση. Ο σύλλογος μας ευχαριστεί και εκτιμά τις οργανώσεις οι οποίες βοήθησαν τους Πακιστανούς στις δύσκολες στιγμές στο παρελθόν και σήμερα και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν την στήριξη τους στο μέλλον.
Πρόεδρος του Ελλινοπακιστανικού Συλλόγου
Μουνίρ Αχμάτ Σιντού Εκδότης εβδομαδιαίας Πακιστανικής εφημερίδας «Πατρίδα και ξενιτιά» «Κοσμά Αιτωλού» 2, Αθήνα. Τηλ.: 6947950233

Δεν υπάρχουν σχόλια: