Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2007

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΜ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ YRE

Κι ενώ η μάχη για την επιτυχία της αντιφασιστικής πορείας της 21ης Οκτώβρη συνεχίζει να δίνεται, δημοσιεύτηκε επιστολή του Τζαβέντ Ασλάμ, που στο όνομα της καταγγελίας του Ελληνοπακιστανικού Συνδέσμου (μια από τις οργανώσεις που συνυπογράφουν το κάλεσμα), καταγγέλλει εξίσου και όλες τις υπόλοιπες οργανώσεις που συνδιοργανώνουν την πορεία. Οι καταγγελίες για τον Ελληνοπακιστανικό Σύνδεσμο είναι εξαιρετικά σοβαρές και πολιτικές: συνεργάτης της Πακιστανικής Πρεσβείας, υποστηρικτής της Χούντας αλλά και της έκδοσης του ίδιου του Τζαβέντ Ασλάμ.
Τρεις Οργανώσεις (η YRE, το Δίκτυο και το Κυριακάτικο Σχολείο) δημοσίευσαν απάντηση κάνοντας καθαρό, ότι ακριβώς επειδή οι καταγγελίες για τον Σύνδεσμο είναι πολύ σοβαρές πρέπει να αποδειχθούν, ώστε αυτόματα να τον απομονώσουμε. Και πάντως σε καμιά περίπτωση, ιστορικές οργανώσεις δεν μπορούν "να τσουβαλιάζονται" ως συνεργάτες Πρεσβειών, υποστηρικτές δικτατοριών ή κυνηγοί διωκόμενων όπως ο Τζαβέντ Ασλάμ.
Ακολούθησε και δεύτερη επιστολή αυτή την φορά με τις υπογραφές του Τζαβέντ Ασλάμ ως προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας, και του Γιάννη Σηφακάκη μέλους του ΣΕΚ και συντονιστή της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο, στο ανάλογο ύφος με την πρώτη.
Ακολουθούν όλα τα κείμενα για τους αναγνώστες μας.
Από την πλευρά μας κάνουμε καθαρό:΄
1. Ο Τζαβέντ Ασλάμ κάνει ένα διπλό πολιτικό λάθος: στο όνομα της καταγγελίας μιας οργάνωσης "τσουβαλιάζει" άλλες 29, οι οποίες όχι απλά έχουν καταγγείλει την Πακιστανική Χούντα, αλλά έχουν έμπρακτα και δημόσια στηρίξει και τον ίδιο ενάντια της και με αυτό τον τρόπο διασπάει το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό μέτωπο το κύριο όπλο μας ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις αλλά και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων.
2. Η ηγεσία του Ελληνοπακιστανικού Συνδέσμου είναι υποχρεωμένη απέναντι σε όλους μας να τοποθετηθεί δημόσια και καθαρά ενάντια στην Χούντα του Πακιστάν και υπέρ όλων των διωκόμενων αγωνιστών. Και αυτό είναι ένα καθήκον και απέναντι στα ίδια τα απλά μέλη του Συνδέσμου που εκτιμάμε ότι στην πλειοψηφία τους είναι μετανάστες που ξεριζώθηκαν λόγω του ανυπόφορου συνδυασμού της φτώχειας και της Χούντας που στερεί ακόμα και τα στοιχειωδέστερα των δημοκρατικών και βασικών δικαιωμάτων.
ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΖΑΒΕΝΤ ΑΣΛΑΜ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Κρατίνου 11, Πλ. Εθνικής Αντίστασης –τηλ. 2105246046 Προς: ΕΚΠ, ΕΚΑ, Δήμους Ρέντη, Νίκαιας, Κορυδαλλού. 12/10/07 Αγαπητοί φίλοι, Όπως πιθανόν γνωρίζετε, την Κυριακή 7/10 συμπολίτες μας από το Πακιστάν που ζουν στην περιοχή του Ρέντη, δέχτηκαν επίθεση από φασίστες και ρατσιστές που οπλισμένοι μπήκαν στα σπίτια τους και τα κατέστρεψαν, απειλώντας και βρίζοντας με χυδαιότητα. Αμέσως καταγγείλαμε την επίθεση δημόσια αλλά και στο αστυνομικό τμήμα του Ρέντη, όπου μας είπαν ψέμματα ότι δεν γνώριζαν τίποτα. Οι συμπατριώτες μου είναι φτωχοί εργάτες που δουλεύουν όλη μέρα και ζουν αρμονικά με τους έλληνες γείτονές τους χωρίς ποτέ να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Πολλοί από τους γείτονες φυγάδευσαν τα παιδιά μας όταν έγινε η επίθεση και κάλεσαν την αστυνομία. Σαν πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που στέκεται στο πλευρό μας. Βρεθήκαμε στο στόχαστρο αυτών των συμμοριών, λόγω της ενεργής δράσης και του αγώνα μας τα τελευταία τρία χρόνια ενάντια στις απαγωγές, ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό και την ισλαμοφοβία. Η δική σας συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις απαγωγές, στο ρατσισμό και τις φασιστικές επιθέσεις. Γι αυτό και σε συνεργασία με τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, απευθυνθήκαμε στους μαζικούς φορείς της περιοχής (Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Αθήνας, Δήμος Ρέντη, Κορυδαλλού, Νίκαιας, σωματεία εργαζομένων κλπ) για να τους ενημερώσουμε και να ζητήσουμε τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση που θέλουμε να οργανώσουμε σαν Κοινότητα, την Κυριακή 21/10 στην περιοχή. Δεν ήθελα να δημοσιοποιήσουμε την ημερομηνία της κινητοποίησης αυτής πριν από την Παρασκευή 12/10, ημέρα που ολοκληρώνεται η μεγάλη θρησκευτική μας γιορτή, το Ραμαζάνι. Με μεγάλη λύπη όμως και οργή πληροφορήθηκα από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ότι κάποιες αντιρατσιστικές οργανώσεις έτρεξαν να καλέσουν σε συλλαλητήριο την ίδια μέρα, χωρίς να σεβαστούν την επιθυμία της Πακιστανικής Κοινότητας, για την οποία ήταν υπεύθυνα ενημερωμένες. Ακόμα χειρότερα, να καλέσουν μαζί με τον «Ελληνοπακιστανικό Σύλλογο», ο οποίος είναι ένα κατασκεύασμα της Πακιστανικής Πρεσβείας και της Χούντας του Πακιστάν, με στόχο την υπονόμευση και διάλυση της Κοινότητάς μας. Έχουμε καταγγείλει δημόσια πολλές φορές τη δράση του, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τη Συμμαχία και τους δικηγόρους μας. Παρόλα αυτά, κάποιες από αυτές τις οργανώσεις επιμένουν να συνεργάζονται μαζί τους, διευκολύνοντας τους χαφιέδες της Πρεσβείας να εμφανίζονται σαν «αντιρατσιστές». Είναι ντροπή! Την Κυριακή 21/10, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας θα διαδηλώσει, με την βοήθεια του Θεού, στους δρόμους του Ρέντη. Και είμαστε σίγουροι ότι πλάι μας θα βρεθούν όλοι οι φίλοι και οι συμπαραστάτες μας που σέβονται τις απόψεις μας και στέκονται αταλάντευτα στο πλευρό μας. Τέλος, με αφορμή την σημερινή μας μεγάλη θρησκευτική γιορτή, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλν τον κόσμο ειρήνη και αγάπη.
Για την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας Ο Πρόεδρος, Τζαβέντ Ασλάμ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ YRE, ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Σε σχέση με την επιστολή του Προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας σχετικά με τη ρατσιστική επίθεση στους Μετανάστες του Ρέντη και την αντιρατσιστική κινητοποίηση της 21ης Οκτώβρη (12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ιεραρχών-Θηβών) που καλείται από 30 κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής: 1. Επιδίωξη των διοργανωτών της αντιρατσιστικής διαδήλωσης της 21 Οκτώβρη είναι η μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών συλλογικοτήτων και γι’ αυτό καλέστηκε σύσκεψη την 10η Οκτώβρη, στο στέκι μεταναστών που ήταν γνωστή σε όλους (Πακιστανική Κοινότητα, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, κ.λ.π.). Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι κοινός εχθρός όλων μας είναι οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις και χρειάζεται ενιαία απάντηση απέναντί τους. Στη Σύσκεψη αυτή που αποφάσισε την κινητοποίηση, χωρίς – δυστυχώς - την παρουσία της Πακιστανικής Κοινότητας, τέθηκε ως προτεραιότητα η συνδιοργάνωση με την Πακιστανική Κοινότητα, τα θύματα της επίθεσης και κάθε μαζικό φορέα που το επιθυμούσε, έστω και εκ των υστέρων. Αποφασίσαμε τη διοργάνωση άμεσα γιατί έπρεπε να υπάρξει απάντηση στους φασίστες χωρίς καθυστέρηση. 2. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί το Ραμαζάνι θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στην συναπόφαση για μια αντιρατσιστική διαδήλωση που θα γίνόταν 10 μέρες μετά τη λήξη του. Ίσα-ίσα, οι γιορτές της λήξης του Ραμαζανιού ήταν η ευκαιρία για μας να μοιραστούν χιλιάδες προκηρύξεις σε πακιστανούς μετανάστες στη γλώσσα τους μετά την προσευχή, με πολύ καλή υποδοχή και ενθουσιασμό από τους ίδιους τους Πακιστανούς μετανάστες. 3. Στηρίξαμε τον Τζαβέντ Ασλάμ στις διώξεις που υπέστη από την Ελληνική Κυβέρνηση και το καθεστώς Μουσάραφ, καταδικάζουμε τη χούντα Μουσάραφ και κάθε δικτατορία. 4. Την ίδια ώρα δεν ανεχόμαστε επ’ ουδενί, ιστορικές οργανώσεις του ελληνικού αντιρατσιστικού κινήματος να καταγγέλλονται ως συνεργάτες χαφιέδων και υποστηρικτών του Μουσάραφ. Ο Ελληνοπακιστανικός Σύνδεσμος Ελλάδος που καταγγέλλεται, έχει συμμετάσχει σε διάφορες αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις και προσδοκούμε από τη μεριά του Τζαβέντ Ασλάμ να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του επειδή είναι εξαιρετικά σοβαρές και πολιτικές. Αν υπάρχουν στοιχεία που να ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ όσα καταγγέλλονται θα είμαστε οι πρώτοι που θα τον καταγγείλουμε και θα τον απομονώσουμε. Μέχρι τότε θα προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων για να παλεύουμε ενάντια στο ρατσισμό. ΑΘΗΝΑ, 12/10/2007
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΣΛΑΜ-ΣΗΦΑΚΑΚΗ
Η απάντηση στην επιστολή του Τζαβέντ Ασλάμ που υπογράφεται από το Δίκτυο, την YRE και το Κυριακάτικο Σχολείο είναι ανακριβής. Και ως προς την διαδικασία κι ως προς την ουσία. 1. Για τη διαδικασία. Η αλήθεια είναι ότι κανένας και ποτέ δεν ενημέρωσε ούτε την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, ούτε τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, για οποιαδήποτε σύσκεψη στις 10 Οκτώβρη. Ούτε καν την ίδια μέρα το απόγευμα, όταν γνωστός σύντροφος από το Δίκτυο επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον συντονιστή της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο, Γ. Σηφακάκη, για να τον ρωτήσει αν σχεδιαζόταν κάποια κινητοποίηση από την μεριά μας ως απάντηση στην ρατσιστική επίθεση. Τον ενημερώσαμε για τις προθέσεις μας να υπάρξει μαζική απάντηση και συλλαλητήριο την Κυριακή 21/10 στην περιοχή και ότι γι αυτόν τον λόγο ενημερώνουμε τους μαζικούς φορείς (τοπικά σωματεία, Δήμους και Εργατικά Κέντρα). Τον ενημερώσαμε επιπλέον ότι αυτές οι επικοινωνίες δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 12/10, εξαιτίας και της συμμετοχής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας στο Ραμαζάνι (τη μεγάλη θρησκευτική γιορτή των Μουσουλμάνων) και γι αυτό δεν θα ανακοινώναμε και οποιαδήποτε κινητοποίηση μέχρι τότε. Τελείωσε η επικοινωνία με την διαβεβαίωση από την μεριά του συντρόφου, ότι σε οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασιστεί θα συμμετέχει και το Δίκτυο. 2. Ως προς την ουσία. Οι οργανώσεις που υπογράφουν την απάντηση θα όφειλαν να γνωρίζουν ότι ο Ελληνοπακιστανικός Σύνδεσμος Ελλάδας είναι κατασκεύασμα της Πρεσβείας και της Χούντας του Πακιστάν. Δημιουργήθηκε το χειμώνα του 2007, την περίοδο που εκκρεμούσε η στημένη δίωξη των χαφιέδων της Πρεσβείας σε βάρος του Τζαβέντ Ασλάμ, με στόχο την αποδυνάμωση της Πακιστανικής Κοινότητας που παρά τις συστηματικές πιέσεις που δεχόταν, συνέχιζε να στέκεται όρθια και αταλάντευτα στο πλευρό του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της. Η «δράση» του συγκεκριμένου Συνδέσμου είχε δημόσια καταγγελθεί από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και τους δικηγόρους της Πακιστανικής Κοινότητας (Φ. Ραγκούση και Γ. Γκουντούνα). Ο επικεφαλής του Συνδέσμου, Ανουάρ Ικμπάλ, είχε διωχθεί από το ΕΚΑ όταν το επισκέφτηκε πέρυσι τον χειμώνα για να ζητήσει να υπογράψει κείμενο που ζητούσε την απέλαση του Τζαβέντ Ασλάμ στη Χούντα του Πακιστάν! Είχε, επίσης, παραστεί ως εντεταλμένος μάρτυρας της Πακιστανικής Πρεσβείας σε δίκη που ζητούσε την αθώωση ενός κρατούμενου Πακιστανού, τον οποίο χρησιμοποίησε λίγες μέρες αργότερα η Πρεσβεία ως ψευδομάρτυρα κατά του Τζαβέντ Ασλάμ! Για όλα αυτά είχαν, εδώ και ένα χρόνο, ενημερωθεί, από εμάς και μέσω του Δικτύου όλες οι οργανώσεις που συμμετέχουν στο «Συντονιστικό Αντιρατσιστικών Οργανώσεων» και επιπλέον το «Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών», στο οποίο ο Ανουάρ Ικμπάλ συμμετέχει. Σαν αντίδραση υπήρχαν κάποιες στιγμιαίες φραστικές καταδίκες του παραπάνω χαφιέ αλλά στην πράξη η κάλυψη του Ελληνοπακιστανικού Συνδέσμου. Επιπλέον «αποδείξεις», λοιπόν, περιττεύουν... Το να ξέρεις και παρόλα αυτά να επιλέγεις να συνεργάζεσαι συνειδητά με πράκτορες μιας Χούντας, είναι πρόκληση που δεν χωράει καμιά δικαιολογία. Τζαβέντ Ασλάμ, Γιάννης Σηφακάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: