Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ "ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ..." ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ



Ξεχείλισε η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης το περασμένο Σάββατο. Και ξεχείλισε κυρίως από μαθητές παιδιά μεταναστών, που ήρθαν στην πρώτη εκδήλωση της καμπάνιας της YRE "ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ...". Μαζί τους και πολλοί έλληνες συμμαθητές τους, γονείς μετανάστες, και βέβαια οι εξαιρετικά φιλικοί κάτοικοι της περιοχής, τακτικοί θαμώνες των εκδηλώσεων στην Δημοτική Αγορά. Επ' ευκαιρίας να τους ευχαριστήσουμε για την παραχώρηση του θαυμάσιου χώρου τους. Την εκδήλωση άνοιξαν η Μαριλού (καταγωγή Σενεγάλη), ο Άλντρι (Αλβανία) και η Μαριάνθη (Νιγηρία). Και αμέσως μετά ήταν η ώρα των συγκροτημάτων: *Αντα - Μάριος, * Bie Band * Ω-mega * Double strike. Στο ενδιάμεσο χαιρέτισε και δήλωσε συμπαράσταση εκ μέρους του Μαθητικού Ξεκινήματος, η Άννυ. Και αμέσως μετά ήταν η ώρα για το πάρτυ, στο οποίο μάλλον και κυριάρχησε το hip-hop και με πολύ αντίστοιχο χορό (και πολλές φιγούρες επίσης).
Συνολικά πέρασαν περισσότερα από 300 άτομα, και οι πολλοί μας είπαν πως πέρασαν πολύ καλά και πως είχαν καιρό να δούν τόσο μαζική εκδήλωση. Σαφώς την περισσότερη δουλειά την έκαναν τα ίδια τα παιδιά των μεταναστών που κινητοποίησαν τους φίλους τους, τους συμμαθητές τους, τον περίγυρο τους.
Στο δε τραπεζάκι της YRE, με τρελούν ρυθμούς έφευγαν οι κονκάρδες, οι φωτό-αφίσσες κι άλλα υλικά αποδίδοντας 200 ευρώ οικ.ενίσχυση.
Με τέτοια εκκίνηση αδημονούμε για τα επόμενα βήματα της εκστρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: