Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Νέες ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον Πακιστανών στη Νίκαια τα ξημερώματα της 29ης Ιανουαρίου και κλείσιμο του χώρου προσευχής για τους Μουσουλμάνους, στη Ν. Ιωνία, αφού παρεμποδίστηκε η λειτουργία του επί δύο χρόνια, κατήγγειλε ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Αθήνα Τζ. Ασλάμ.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας διοργανώνονται συγκεντρώσεις, το Σάββατο (4 μ.μ.) στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας και την Κυριακή την ίδια ώρα στην πλατεία «Περιβολάκι».
Στη συνέντευξη Τύπου ο Τζ. Ασλάμ είπε: «Πέντε χρόνια μετά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για την ίδρυση τζαμιού, ούτε στα υπόγεια δεν μας επιτρέπουν να προσευχηθούμε ελεύθερα», και έφερε ως παράδειγμα τον ενοικιασμένο χώρο προσευχής στη συμβολή των οδών Παλαιολόγου και Ομήρου στη Ν. Ιωνία «που δεχόταν καθημερινά επιθέσεις με πέτρες, ενώ ο διαχειριστής πίεζε τον ιδιοκτήτη να προχωρήσει σε έξωση και το κατάφερε καλώντας την Πολεοδομία, η οποία επέβαλε πρόστιμο 60.000 ευρώ».
Σχετικά με τις ρατσιστικές επιθέσεις στη Νίκαια, ο Τζ. Ασλάμ διευκρίνισε ότι «γίνονται σε πολλά σπίτια μεταναστών οι οποίοι δεν έχουν το θάρρος να το καταγγείλουν στην Αστυνομία, με τελευταία εκείνη επί της οδού Λαχανά, όπου άγνωστοι έριχναν τις νύχτες πέτρες, σπάζοντας παράθυρα και πόρτες» ενώ και ο ίδιος δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα.«Ζούμε με τον φόβο», πρόσθεσε, «και οι συμπατριώτες μου εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι».
Ένας άλλος Πακιστανός που τραυματίστηκε από τις επιθέσεις στο κεφάλι -χρειάστηκε 7 ράμματα- ο Τζ. Τζιμά, είπε: «Στις 12.30 το βράδυ, 4 άτομα έσπασαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι. Δύο φύλαγαν έξω. Πήραν τα χαρτιά, τα διαβατήριά μας και 250 ευρώ που είχα επάνω μου. Φώναζαν, έβριζαν, ο ένας με χτύπησε στο κεφάλι. Εφυγαν, ξαναγύρισαν, απειλούσαν. Καλέσαμε την Αστυνομία. Προσπάθησαν να δικαιολογηθούν, υποστηρίζοντας ότι πειράζουμε κάποιου την αδελφή. Τελικά η Αστυνομία μάς συνέλαβε όλους. Εμείς είμαστε κατηγορούμενοι για παράνομη παρακράτηση και αυτοί για ληστεία».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ Ν. ΙΩΝΙΑ
α) ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΠΕΤΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ,
β) ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΕΣ.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ (ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΑΓΝΟΗΣΕ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ) ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΣΕ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΣΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ? ΚΡΙΜΑ....