Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Στις 11 Νοεμβρίου 2008, όπως θα θυμάστε, ξεκίνησαν απεργία πείνας στα Χανιά, 15 μετανανάστες, ζητώντας επέκταση των κριτιρίων του Νόμου νομιμοποίησης των μεταναστών, μια και βρίσκονταν στην Ελλάδα πριν τη 31-12-2004, όπως ορίζει ο Νόμος, αλλά είχαν απορριπτική απόφαση επειδή δεν έγιναν δεκτά τα αποδεικτικά έγγραφα.
Μετά από 26 μέρες σκληρού αγώνα, ο Υπ. κος Παυλόπουλος δεσμεύεται να δώσει άδεια παραμονής στους 15, με υπουργική απόφαση. Μέχρι προχθές το υπουργείο κρατούσε μια στάση καθησυχαστική, αλλά αναμονής, στους εκπροσώπους του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, που επικοινωνούσαν μαζί τους για την παραλαβή των αδειών.
Τελικά το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, ενημερώθηκε από το υπ. Εσωτερικών, ότι ανακοινώθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, η υπουργική απόφαση με βάση την οποία ο κάθε υπουργός μπορεί να προβαίνει σε παροχή αδειών παραμονής όταν συντρέχουν λόγοι υγείας ή ειδικοί λόγοι, οπότε κάθε νομικό πρόβλημα τώρα λύθηκε.
Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης κάνει γνωστό σε όλους το ΦΕΚ με την παραπάνω απόφαση, η οποία τώρα πια αποτελεί ένα επιπλέον όπλο στα χέρια μας, ενάντια στην αδικία του νόμου. Στα Χανιά, την πύλη εισόδου στην Ευρώπη ΦΡΟΥΡΙΟ, μια χούφτα άνθρωποι κατάφεραν το πρώτο ΡΗΓΜΑ σ' αυτήν. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιο οργανωμένα για το γκρέμισμα του ΦΡΟΥΡΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: