Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΤΥΠΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΗΝ Ν.ΙΩΝΙΑ

Εξοντωτική καμπάνα επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη στη Νέα Ιωνία, επειδή οι Πακιστανοί ενοικιαστές του έκαναν το υπόγειο άτυπο τέμενος. Παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις των εμπλεκόμενων φορέων, η Αθήνα παραμένει εν έτει 2009 η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει επίσημο μουσουλμανικό τέμενος. Οι 700.000 μουσουλμάνοι που υπολογίζεται ότι διαμένουν σε Αθήνα και Πειραιά αναγκάζονται να «στεγάσουν» την προσευχή της Παρασκευής σε υπόγειες αποθήκες και άθλια διαμερίσματα στο κέντρο. Περισσότεροι από 100 χώροι λατρείας λειτουργούν στην Αττική, οι οποίοι νοικιάζονται ως γραφεία που μετατρέπονται σε... τζαμιά. Η κατάσταση αυτή όμως αρχίζει να έχει κι άλλες... παρενέργειες. Για πρώτη φορά, η Νομαρχία Αθηνών επέβαλε πρόστιμο ύψους 87.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη αποθήκης, επειδή το ακίνητό του είχε μετατραπεί από τους Πακιστανούς ενοικιαστές του σε άτυπο τζαμί. Τη λειτουργία του τζαμιού στη Νέα Ιωνία κατήγγειλαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας, στο υπόγειο της οποίας στεγάζεται. Το πρόστιμο επέβαλε η Διεύθυνση Πολεοδομίας Βορείου Τομέα Νομαρχίας Αθηνών τον περασμένο Δεκέμβριο για αυθαίρετη «αλλαγή χρήσης της αποθήκης σε χώρο όπου συναθροίζονται άτομα για τελετή θρησκευτικών καθηκόντων». Ο ιδιοκτήτης, σε βάρος του οποίου χρεώθηκε το ποσό, αλλά και οι ενοικιαστές υπέβαλαν ένσταση και η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση επιβολής προστίμου σε άτυπο χώρο λατρείας μουσουλμάνων που, όπως καταγγέλλουν οι Πακιστανοί της περιοχής, σχετίζεται με τις πρόσφατες οργανωμένες ρατιστικές επιθέσεις σε βάρος τους.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OXI MONO ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΤΕ ΨΕΥΔΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ "ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ"¨ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ "ΒΑΠΤΙΖΕΤΕ" ΩΣ ΔΗΘΕΝ "ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ" ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΑΝΑΥΣΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ " ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ". ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η YRE; είπε...

Αν είσασταν λίγο πιο προσεκτικός θα προσεχάτε ότι η διατύπωση είναι ότι οι Πακιστανοί της περιοχής συσχετίζουν το γεγονός του προστίμου με τις ρατσιστικές (χωρίς εισαγωγικά) επιθέσεις που έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα. Αν τα εισαγωγικά σας ισοδυναμούν με αμφισβήτηση των 19 επιθέσεων που καταγγέλλουν επωνύμως ότι έχουν δεχθεί οι Πακιστανοί μετανάστες, τότε εσείς προπαγανδίζετε ψευδώς και ανερυθρίαστα για γεγονότα που έχουν καταγραφεί κατ' επανάληψη στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Επίσης το σχόλιο καταγράφει την κυβερνητική ευθύνη συνολικά για το γεγονός ότι οι Μουσουλμάνοι το θρήσκευμα, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, δεν δύνανται να ασκούν τα δικαιώματα τους, εξαιτίας της έλλειψης λατρευτικών χώρων, και εξ' αυτού καταφεύγουν σε άτυπους χώρους, ένας απ' αυτούς υποθέτω πως είναι και ο χώρος που ο ίδιος διαμένεται -σύμφωνα με τα λεγόμενα σας.
Κατά τα λοιπά αν εσείς θεωρείται ότι η θρησκευτική ελευθερία δεν είναι δικαίωμα, αλλά πρόσχημα για άλλους σκοπούς, τότε πείτε για ποιούς;;;
Τέλος αναρωτιέμαι αν αντί για ένα ανεπίσημο λατρευτικό χώρο στο υπόγειο της πολυκατοικίας που ζείτε, υπήρχε ένας επίσημος ακριβώς δίπλα εκεί που ζείτε, θα είχατε τις ίδιες αντιδράσεις;;
Όσο για μας δεν ντρεπόμαστε καθόλου για το γεγονός ότι υπερασπίζουμε το δικαίωμα της ύπαρξης επίσημων λατρευτικών χώρων και άλλων θρησκευμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε, αφήστε την μαύρη προπαγάνδα και επικεντρωθείτε στον σωστο αγώνα...

Τα ρεπορτάζ με "εξωτερικούς" συνεργάτες εφημερίδων, οι "ανεπιβεβαίωτες" επιθέσεις σε Πακιστανούς και άλλα τέτοια τεχνάσματα ΔΕΝ ΣΑΣ ΩΦΕΛΟΥΝ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ. Επιφυλασσόμαστε ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣ καθώς και ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΙΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΥΚΤΗΡΙΟΥ ΟΙΚΟΥ ΣΕ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟ Ω΅ΑΠΟΘΗΚΗ ΧΩΡΟ. ΚΥΡΙΕ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΗΔΗ ΔΥΟ (2) ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. ΜΗΝ ΦΑΛΙΚΙΔΕΥΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ. Δεν είστε υπεράνω αυτού. Μόνον έτσι μπορεί να δικαιωθεί ο (όποιος) αγώνας Σας. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΡΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Λέτε ότι δεν ντρέπεστε που υπερασπίζετε το δικαίωμα της ύπαρξης επίσημων λατρευτικών χώρων. Τί μέσα όμως χρησιμοποιείτε και με τί τίμημα τα υπερασπίζεσθε? Η υπεράσπιση αυτή μάλλον δεν είναι και τόσο ...καλή. Καλύτερα να βρούν οι έρημοι οι Πακιστανοί (και γρήγορα) σωστότερους υπερασπιστές απο Εσάς, διότι ΜΑΛΛΟΝ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ παρά τους ωφελείτε.......

Ανώνυμος είπε...

φιλαράκο άσε τα κόλπα. Το πρόβλημα δεν είναι στις επιθέσεις (που καταγράφθηκαν στον Τύπο - στην αστυνομία καταγράφηκαν??)
Το πρόβλημα είναι στο ρήμα "ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ" (δήθεν) με το πρόστιμο που επιβλήθηκε. Γι' αυτό άσε τα...σάπια!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω τα σχόλια και εκφέρω και την δική μου άποψη. Μέρα με την ημέρα σταθεροποιείται μέσα μου η πεποίθηση ότι με τέτοιες πρακτικές υποστήριξης, ο κόσμος μας σιγά σιγά κινείται προς δύο αντίθετα αντικρουόμενα άκρα σε συγκρουσιακή πορεία. ΠΟΥ είναι ο ορθός λόγος? ΠΟΥ είναι ο σεβασμός και των άλλων ? ΠΟΥ είναι η νομιμότητα που με τόση ευκολία οι ψευδοερμηνευτές της (αυτοσχέδιοι Συνταγματολόγοι) την πετούν στα σκουπίδια?

Άραγε η αληθινή αριστερά θέλει να εξουσιάζει παρασκηνιακά τους άλλους με προπαγάνδα? Δεν διδάχθηκε απο την ιστορία?

Φοβούμαι όμως πως με τέτοιες ενέργειες, άθελά της, επιταχύνει την άνοδο στην εξουσία ενός νέου (και δυστυχώς "νομιμοποιημένου" στην συνειδηση της πλειοψηφίας Αδόλφου Χίτλερ. Ο τελευταίος θα είναι ακόμη χειρότερος απο τον πρώτο. Και η αριστερά θα έχει συνεισφέρει σε αυτό....

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η YRE; είπε...

Ο πρώτος σχολιαστής καταφέρεται κατά του δημοσιεύματος ωσαν να γράφτηκε από τον ιδιοκτήτη του υπογείου -υποθέτουμε στο κτίριο που κι ο ίδιος μένετε...-. Ας ψάξει να τον βρεί εκεί που βρίσκεται, πάντως όχι εδώ μέσα.
Ο δεύτερος λέει ότι κάνουμε ζημιά στους πακιστανούς επειδή καταγγέλλουμε το πρόστιμο για το άτυπο τζαμί, και την ίδια ώρα ζητάμε κυβερνητική απόφαση για να δημιουργηθούν επίσημοι λατρευτικοί χώροι και για άλλα θρησκεύματα. Μάλλον τα έχετε μπερδέψει λίγο...
Ο τρίτος μας λέει προκαταβολικά ότι οι επιθέσεις καταγράφηκαν στον τύπο, όχι όμως στην αστυνομία. Αλήθεια πως το γνωρίζει αυτό; Όσον αφορά στην συσχέτιση των επιθέσεων και του προστίμου, ας φύγουμε από τον τύπο κι ας πάμε στην ουσία. Τελούμενες στον ίδιο χρόνο και οι πρώτες και το δεύτερο, συνηγορούν -ναι ή όχι;- στην δημιουργία ενός κλίματος φόβου ανάμεσα στους Πακιστανούς της περιοχής; Εμείς πιστεύουμε πως ναί.
Πάντως κανένας από όλους -προφανώς γιατί δεν θέλει- δεν τοποθετήθηκε στην ουσία:
* είναι καταδικαστέες ναι ή όχι οι όποιες επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες;
* δικαιούνται να έχουν επίσημους λατρευτικούς χώρους ναι ή όχι, προφανώς με κρατική νομοθετική ρύθμιση;
* συμφωνούν ναι ή όχι με την πολύχρονη άρνηση της κυβέρνησης να σεβαστεί αυτό τους το δικαιώμα;

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας το τελευταίο σχόλιο διαπιστώνει κανείς τις ...χάρες του ΕΝΤΕΧΝΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ, ο οποίος ύπουλα διεισδύει στις συνειδήσεις των πολιτών και ασκεί την καταστρεπτική του επίδραση. Ο προπαγανδιστικός λόγος είναι μειλίχιος, φαίνεται εύλογος , αλλά είναι ύπουλα στρεβλωτικός και υποβάλλει τους άλλους σε αναληθείς διαπιστώσεις.

Μας λέει ο φίλτατος σχολιαστής:

"ας φύγουμε από τον τύπο κι ας πάμε στην ουσία. Τελούμενες στον ίδιο χρόνο και οι πρώτες και το δεύτερο, συνηγορούν -ναι ή όχι;- στην ; Εμείς πιστεύουμε πως ναί. "

Kοινώς βάζει ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ συμπεριφορά (άσκηση βίας) με μία νόμιμη συμπεριφορά που αποτρέπει την αυθαιρεσία (νόμιμη καταγγελιά ενοίκων στην Πολεοδομία).

Δική μου ερώτηση: Η παρανομία δεν δημιουργεί φόβο στον παρανομούντα? Tι περιμένει; Έπαινο;

H ΤΕΧΝΗΤΗ σύνδεση "κλίματος φόβου" εκτός απο αυθαίρετη είναι και ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ. Προέρχεται δε απο τα ίδια κέντρα τα οποία επικαλούνται επιθέσεις (μη όμως επιβεβαιωμένες).

Τώρα η μη αναφορά στην αστυνομία των γεγονότων και των πράξεων βίας σημαίνει ότι ο ανωτέρω σχολιαστής τις διέπραξε και όλας. Ο ΕΝΤΕΧΝΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ (τελευταίος σχολιαστής) αναφέρει (ύπουλα):

"Ο τρίτος μας λέει προκαταβολικά ότι οι επιθέσεις καταγράφηκαν στον τύπο, όχι όμως στην αστυνομία. Αλήθεια πως το γνωρίζει αυτό;"

Προφανώς ρώτησε και έμαθε αγαπητε.... Κάτι που εσείς ΔΕΝ κάνετε....(διότι ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ).

Τέλος η ο τελευταίος σχολιαστής προσπαθεί να ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ. Πού είναι η ΟΥΣΙΑ ? ΠΩΣ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ?

Θέλει μάλλον απαντήσεις για το θέμα της ΠΑΡΑΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΖΑΜΙ.
Όμως αυτό είναι το θέμα που πραγματεύεται ??

ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΑΛΛΟ. Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ.....

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ αγαπητέ. Δέν υπάρχει πιο ύπουλη φράση απο αυτή:

"Τελούμενες στον ίδιο χρόνο και οι πρώτες και το δεύτερο, συνηγορούν -ναι ή όχι;- στην δημιουργία ενός κλίματος φόβου ανάμεσα στους Πακιστανούς της περιοχής;"

ΚΑΙ META ΛENE OTI ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.....Και εις..ανώτερα!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΥRE τα έχει μπερδέψει (ΚΑΙ ΠΟΛΥ)

(Εσκεμμένα ;;;)
Γράφει:
" επειδή καταγγέλλουμε το πρόστιμο για το άτυπο τζαμί, και την ίδια ώρα ζητάμε κυβερνητική απόφαση για να δημιουργηθούν επίσημοι λατρευτικοί χώροι και για άλλα θρησκεύματα. Μάλλον τα έχετε μπερδέψει λίγο... "

ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ... ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΣΟΥ !!!! (ανάλογα με τα....γούστα σου που λέει και το παλιό τραγούδι).

ΜΗΠΩΣ ΦΕΡΕΣΑΙ ΑΛΛΟΚΟΤΑ?