Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΡΕΘΥΜΝΟ: ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 14+15 ΝΟΕΜΒΡΗ

Σε μία προσπάθεια αλληλεγγύης στους μετανάστες και αφύπνισης των Ρεθυμνιωτών ώστε να ταχθούν ενάντια στην ψυχολογική και σωματική βία που δέχονται οι αλλοδαποί που ζουν ως οικονομικοί μετανάστες ή πρόσφυγες στη χώρα μας, διοργανώνεται στις 14 και 15 Νοεμβρίου αντιρατσιστικό διήμερο στην πόλη του Ρεθύμνου, στο «Σπίτι του Πολιτισμού». Πρόκειται για μία προσπάθεια της "Αντιρατσιστικής Κίνησης Ρεθύμνου", με στόχο να ανοίξει διάλογος με τους μετανάστες και τους Ρεθυμνιώτες για ζητήματα που αφορούν τον ρατσισμό αλλά και την παρακίνηση των αντιρατσιστικών και ριζοσπαστικών αντανακλαστικών, ώστε να ξεριζωθεί η εθνικιστική ιδεολογία από την κοινωνία.
Στα πλαίσια του διημέρου το Σάββατο 14 Νοέμβρη στο "Σπίτι του Πολιτισμού", θα γίνει συζήτηση για το Παλαιστινιακό ζήτημα και τη Μέση Ανατολή, και θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας του Σωτήρη Γκορίτσα, "Απ'το Χιόνι". Την επόμενη ημέρα στις 7 το απόγευμα θα γίνει συζήτηση με θέμα "το μεταναστευτικο ζήτημα και η καταστολή". Αργότερα θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας του Τόμι Λι Τζόουνς, "Oι Τρεις Ταφές του Μελκιάδες Εστράντα".
Σχετικά με το Ρέθυμνο η "Αντιρατσιστική Κίνηση" υποστηρίζει σε ανακοίνωση της πως "συμμορίες φασιστών τραμπουκίζουν και βιαιοπραγούν καθημερινά σε παιδιά μεταναστών εντός και εκτός των σχολικών ιδρυμάτων" αναφέροντας παράλληλα ως απόδειξη την ρατσιστική όπως την χαρακτηρίζουν δολοφονία του Έντισον Γιαχάι, τον Ιανουάριο του 2006 στο Ρέθυμνο. "Εμείς αισθανόμαστε αλληλέγγυοι προς τους μετανάστες" τονίζουν και παράλληλα καλούν τους Ρεθυμνιώτες "όλοι μαζί να βρούμε τρόπους αντίστασης ώστε να κερδίσει η αλληλεγγύη και όχι ο φόβος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: