Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΓΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ...

Η Gallup World Poll -εταιρεία διεθνών ερευνών παρουσίασε έρευνα που στηρίχθηκε 259.542 συνεντεύξεις ατόμων από 135 χώρες. Τι έδειξε λοιπόν αυτή η έρευνα;
Ότι περίπου το 16% των ενηλίκων που ρωτήθηκαν θα ήθελαν να μετακινηθούν μόνιμα προς κάποια άλλη χώρα αν είχαν την ευκαιρία. Αυτό σημαίνει πως περίπου 700 εκατομμύρια (!!) ενήλικα άτομα ανά τον κόσμο – περισσότεροι από ολόκληρο τον πληθυσμό τον Βόρειας και Νότιας Αμερικής – θα επιθυμούσαν να μετακινηθούν.
Το κυρίαρχο ενδιαφέρον προέρχεται από αφρικανικές χώρες κάτω από την έρημο της Σαχάρα, όπου το 38% του ενήλικου πληθυσμού – περίπου 165 εκ. ενήλικες – θα ήθελαν να μετακινηθούν. Οι κάτοικοι των Ασιατικών χωρών, στον αντίποδα, εκδηλώνουν το λιγότερο ενδιαφέρον μετακίνησης, όπου το 10% του ενήλικου πληθυσμού – περίπου 250 εκ. – θα ήθελε να μετακινηθεί.
Οι ΗΠΑ είναι ο πιο επιθυμητός προορισμός. Περίπου το 24% των ερωτώμενων, δηλαδή πάνω από 165 εκ. ενήλικες – δηλώνουν πως θα ήθελαν να μετακινηθούν μόνιμα προς τις ΗΠΑ. Επιπλέον 45 εκ. άτομα διαλέγουν τον ΚαναδάΤις επόμενες θέσεις στη λίστα των top προορισμών καταλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο (45 εκ. Ενήλικες), η Γαλλία (45 εκ. Ενήλικες), η Ισπανία (35 εκ.), η Σαουδική Αραβία (30 εκ.), η Γερμανία (25 εκ.) και η Αυστραλία (25 εκ).
Περίπου 210 εκ. ενήλικες ανά τον κόσμο θα ήθελαν να μετακινηθούν προς μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (περίπου όσοι θα ήθελαν να μετακινηθούν προς τη Βόρεια Αμερική).
Από όσους διαμένουν στην ΕΕ και θα ήθελαν να μετακινηθούν από τη χώρα διαμονής τους (περίπου 80 εκ) περίπου οι μισοί θα ήθελαν να μετακινηθούν εντός της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: