Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΝ ΕΞΑΛΛΩ: ΔΕΡΝΕΙ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...

Αναδημοσίευση από www.tovima.gr
Αγριο ξυλοδαρμό του από μέλη της «Χρυσής Αυγής» καταγγέλει σε εφημερίδα της πατρίδας του, ένας 34χρονος Βούλγαρος μετανάστης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ξυλοδαρμός του έγινε το ξημέρωμα της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα 5-6 ατόμων, τα οποία έκαναν κύκλο γύρω του και άρχισαν να τον κτυπούν με γροθιές και κλωτσιές, φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας. Το περιστατικό, που δεν είχε δημοσιοποιηθεί, φέρεται να καταγγέλθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην ΕΛΑΣ και ήδη έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα.
Συμφωνα με δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας «24 ώρες» με τίτλο «Νεοναζί στην Αθήνα χτυπούν Βούλγαρους», θύμα της επίθεσης είναι ο 34χρονος Πέτρο Ατανάσοφ που διαμένει στην Αθήνα με τη σύζυγό του, τους τελευταίους οκτώ μήνες. Η επίθεση φέρεται να έχει γίνει κοντά στην οδό Αχαρνών, στο ύψος του Αγίου Παντελεήμονα, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Οπως αναφέρει ο 34χρονος, «εκείνη την ώρα πήγαινα να πάρω τη γυναίκα μου, η οποία τελείωνε τη δουλειά της. Με περικύκλωσαν 5-6 άτομα με πρόθεση να μου επιτεθούν. Επειδή δεν μιλώ καλά ελληνικά, άρχισα να τους μιλώ στα αγγλικά για να σταματήσουν. Αρχισαν να με χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές. Αυτοί που μου επιτέθηκαν μιλούσαν ελληνικά και μου φώναζαν να φύγω από την Ελλάδα επειδή δεν έχω καμιά θέση σε αυτήν τη χώρα».
Ο 34χρονος Βούλγαρος δήλωσε ακόμη απόλυτα βέβαιος ότι η επίθεση εναντίον του ήταν ρατσιστική γιατί κανείς από αυτούς που του επιτέθηκαν δεν επιχείρησε να του κλέψει το πορτοφόλι του, που περιείχε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό ή το ρολόι του. Ο Ατανάσοφ μεταφέρθηκε αναίσθητος στο Λαϊκό Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα και συνήλθε το πρωί της Τρίτης.
Στο ρεπορτάζ της βουλγαρικής εφημερίδας υπάρχει εκτεταμένη αναφορά στη δράση της «Χρυσής Αυγής», ενώ περιέχονται και άλλες καταγγελίες Βουλγάρων που διαμένουν στην Ελλάδα και οι οποίοι έχουν δεχθεί ρατσιστικές επιθέσεις που τις αποδίδουν στη συγκεκριμένη οργάνωση. Οι αλλοδαποί διαμαρτύρονται γι' αυτήν τη συμπεριφορά αφού όπως λένε διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, πληρώνουν φόρους κτλ.
Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διαβεβαίωναν ότι δεν υπήρχε καμιά καταχώρηση στα δελτία συμβάντων ή κάποια σχετική ανεπίσημη ενημέρωση, για τον ξυλοδαρμό του 34χρονου Βούλγαρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: