Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!

Τέλη Αυγούστου θα λειτουργήσουν οι πρώτοι χώροι συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων χωρίς χαρτιά. Τα γραφειοκρατικά προβλήματα -όπως γράφουν τα σημερινά ΤΑ ΝΕΑ- ξεπεράστηκαν και το υπουργείο Εσωτερικών προσχώρησε ήδη στην ανάθεση. Οι εργολάβοι υπέγραψαν την ημερομηνία παράδοσης των στρατοπέδων.
Ο πρώτος χώρος που θα παραδοθεί είναι το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της Αεροπορίας στη Ριτσώνα Ευβοίας, για το οποίο ο εργολάβος υπέγραψε συμφωνία με ημερομηνία παράδοσης την 30ή Αυγούστου. Πρόκειται για εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στον δρόμο που συνδέει τη Χαλκίδα με την Εθνική Οδό. Η συνολική έκταση του στρατοπέδου είναι 50 στρέμματα και οι εργολάβοι θα τοποθετήσουν προκατασκευασμένα κτίρια για να μπορούν να κρατηθούν 1.000-1.500 άνθρωποι.
Η 10η Σεπτεμβρίου είναι η ημερομηνία που δόθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών από τον εργολάβο για τον χώρο συγκέντρωσης στον Ασπρόπυργο. Πρόκειται για χώρο 80 στρεμμάτων που ανήκε στο υπουργείο Υγείας.
Στασιμότητα όμως υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα, εξαιτίας των τοπικών αντιδράσεων.
Αλλά και εκεί που ήδη υπήρχαν χώροι κράτησης, όπως στην Παγανή της Μυτιλήνης, δημιουργείται αδιαχώρητο. Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του κέντρου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ: ο αριθμός των χωρίς χαρτιά μεταναστών που κρατούνται στις πρώην αποθήκες όπου λειτουργεί το κέντρο είχε φθάσει χθες τους 470, με δεδομένο ότι οι δυνατότητες του κτιρίου καλύπτουν περίπου 250 άτομα!! Κι απ' ότι φαίνεται θα στοιβάξουν κι άλλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: