Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥ...

Από την Καθημερινή
Στην εκκένωση και των υπολοίπων ακινήτων του κέντρου της Αθήνας όπου έχουν βρει καταφύγιο παράνομοι μετανάστες, εφαρμόζοντας ήπιες αστυνομικές επιχειρήσεις, όπως στην περίπτωση του παλαιού Εφετείου στην Ομόνοια, προσανατολίζεται το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτό αποκάλυψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης, τονίζοντας σε δηλώσεις του ότι «η μεθόδευση που οδήγησε στο να λήξει η υπόθεση του Εφετείου θα επαναληφθεί και σε άλλα ακίνητα. Θα ακολουθήσουμε τακτική η οποία θα είναι αποτελεσματική, αλλά και ασφαλής, για να μην αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα προβλήματα». Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται να βρίσκει θετική ανταπόκριση και μεταξύ των επιτελών του Δήμου της Αθήνας. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Λευτέρης Σκιαδάς τόνισε στην «Κ» ότι «γίνονται προσπάθειες να ευαισθητοποιήσουμε τους ιδιοκτήτες των υπό κατάληψη κτιρίων να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Σε διαφορετική περίπτωση, ο δήμος από κοινού με την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική θα αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την προστασία των πολιτών».
Υπηρεσίες του Δήμου υπολογίζουν ότι τα «ελεύθερα» ακίνητα ανέρχονται σε 400, ωστόσο, οι «προβληματικές» περιπτώσεις (για τις οποίες θα ζητηθεί αστυνομική συνδρομή) δεν ξεπερνούν τις δέκα. Το σχέδιο της ΕΛ. ΑΣ. για τη σταδιακή εκκένωση του κτιρίου του παλαιού Εφετείου μπήκε στο τελευταίο στάδιο εφαρμογής την περασμένη Πέμπτη και ήδη από τα ξημερώματα της Δευτέρας έγινε προσπάθεια «στεγανοποίησης» του χώρου. «Εμποδίζαμε την είσοδο ατόμων στο κτίριο, ενώ αφήναμε τους αλλοδαπούς μετανάστες να εξέρχονται και εσκεμμένα δεν υποβάλλονταν σε αστυνομικό έλεγχο. Ενθαρρύναμε έτσι τη σταδιακή αποχώρησή τους», εξήγησε στην «Κ» αξιωματικός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Το... κλειδί του παλαιού Εφετείου παραδόθηκε στην κυριολεξία από τους αστυνομικούς σε εκπρόσωπο του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ) χθες το πρωί, μετά την απομάκρυνση και των τελευταίων έξι αλλοδαπών ενοίκων, τριών Νιγηριανών και τριών Ρουμάνων. Ο κ. Γιώργος Χατζής, πρόεδρος του ΤΕΑΙΤ, αποκάλυψε ότι ήδη από χθες η φύλαξη του κτιρίου έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, ενώ προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος ατόμων στο ακίνητο θα τοποθετηθούν στις εισόδους ειδικά φυλάκια όπου θα εκτελούν υπηρεσία στατικής φύλαξης δύο άτομα σε κάθε βάρδια. Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι σήμερα ξεκινούν οι εργασίες ιδιωτικού συνεργείου καθαρισμού στο εσωτερικό του κτιρίου και κατόπιν σε συνεννόηση με τη Νομαρχία θα ακολουθήσει απολύμανση. Μέχρι σήμερα, οι επιχειρήσεις καθαρισμού, τρεις συνολικά από συνεργεία του Δήμου και της Νομαρχίας, είχαν περιοριστεί στον περιβάλλοντα χώρο του παλαιού Εφετείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: