Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ YRE ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε ένα από τα ωραιότερα ελληνικά νησιά, την Κέρκυρα, θα γίνει φέτος το 16ο κάμπινγκ της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ- YRE. Και συγκεκριμένα στους Καρουσάδες, στο ομώνυμο κάμπινγκ στη Βόρεια Κέρκυρα, με τις μαγευτικές παραλίες (Σιδάρι, Αχαράβη), τα πανέμορφα χωριά του Παντοκράτορα και το πολύ πράσινο. Διαμονή σε ένα καταπράσινο κάμπινγκ αποκλειστικά κλεισμένο για την YRE με αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ και πολύ φτηνές τιμές. Πάνω από 20 συζητήσεις για όλα τα γούστα και τα ενδιαφέροντα. Καθημερινές προβολές ταινιών όπως Milk, Βαλς με τον Μπασίρ, Ice age 3, το κύμα, η εξέγερση του Σιατλ, Sicko, και ντοκιμαντέρ. Αυτοσχέδια live στο κάμπινγκ και στην παραλία. Πάρτι στο μπαρ του κάμπινγκ και στην πόλη της Κέρκυρας. Παιχνίδια, βραδιά καραόκε και σπορ.
Εκδρομή στα κοντινά μικρά νησιά Οθωνούς, Ερεικούσα, Μαθράκι. Συναυλία και θεατρικό δρώμενο από τους συμμετέχοντες στο κάμπινγκ στην πόλη της Κέρκυρας την Παρασκευή 7 Αυγούστου.
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ (γίνονται στο χώρο του κάμπινγκ με ελεύθερη συμμετοχή) * Ελληνική υπηκοότητα για τα παιδιά των μεταναστών - Η εκστρατεία της ΥRΕ με ομιλίες από τα ίδια τα παιδιά. * Η οικονομική κρίση και το ζήτημα της μετανάστευσης. Ομιλητές Χριστίνα Ζίακα, Χάπινες Γκόντγουιν, Τίμοθυ Αμπντούλ- μέλη της Y.R.E * Δράση νεοφασιστών στην Ευρώπη & την Ελλάδα. Ομιλητές Martin Davies- συνδικαλιστής, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Βρετανίας και στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ελένη Μήτσου, Τάκης Γιαννόπουλος- Ξεκίνημα. * Κύπρος- εξέγερση των νέων- η κίνηση πολιτών «alert». Ομιλήτρια η Στεφανή Πολυκάρπου, μέλος του συντονιστικού της «Alert». * Συνθήκες εργασίας και ο αγώνας για την δημιουργία πρωτοβάθμιων σωματείων. Ομιλητές Εύη Κατάκη- πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στο «Περιβολάκι», Χριστίνα Κυπρίδου- από το συντονιστικό ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, Ζακλίν Γκόρου- αναπληρώτρια γραμματέας σωματείου εργαζομένων στη Vodafone. * Η αντικαπιταλιστική αριστερά στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΟΜΙΛΗΤΕΣ/ ΤΡΙΑ: 1) Marco Verrugio, μέλος της K.E. της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας και της αντιπολιτευτικής τάσης Controcorrente 2) Virginie Pregny - στέλεχος του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (ΝΑΚ) Γαλλίας 3) Αντρέας Παγιάτσος- Ξεκίνημα, συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ. Άλλες συζητήσεις: * Κλιματικές αλλαγές * Τοπικά κινήματα πόλης: Ελαιώνας /Υμηττός και αυτοκινητόδρομοι / Σέιχ Σου * Η κρίση σήμερα. Το κράχ του 1929. Συγκρίσεις. * 20 χρόνια από την κατάρρευση του σταλινισμού * Οι θεωρίες του Δαρβίνου 150 χρόνια από την καταγωγή των ειδών * Κωνσταντίνα Κούνεβα: γυναίκα, μετανάστρια, συνδικαλίστρια * Εξάρτηση και ψυχότροπες ουσίες * Πάλη για μια πραγματικά ελεύθερη πρόσβαση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ΚΟΣΤΟΣ (ανά άτομο): - 135 ευρώ από Αθήνα, 125 ευρώ από Θεσ/νίκη-Βόλο-Λάρισα - Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται: Διαμονή για 9 βράδια στο κάμπινγκ (με δική σου σκηνή). Η μεταφορά από το λιμάνι στο κάμπινγκ και αντίστροφα κατά την άφιξη και την αναχώρηση. Μεταφορά (με επιστροφή) - Από Αθήνα: Με λεωφορείο για Πάτρα και με πλοίο από Πάτρα για Κέρκυρα - Από Θεσ/νίκη-Βόλο-Λάρισα: Με λεωφορείο μέσω νέας Εγνατίας για Ηγουμενίτσα. Πλοίο Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα. - Για όσους έρθουν μόνοι τους η τιμή είναι 6.5 ευρώ το άτομο ανά ημέρα + 20 ευρώ η κάρτα συμμετοχής στο κάμπινγκ - Με την κάρτα συμμετοχής υπάρχει έκπτωση 15% στο εστιατόριο του κάμπινγκ καθώς και εκπτώσεις 20% σε ταβέρνες και μπαρ της περιοχής καθώς και στην πόλη της Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: