Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΣΟΚ: ΚΑΛΗ ...ΑΡΧΗ ΜΕ "ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ"

Tην άμεση απελευθέρωση 1.200 μεταναστών χωρίς χαρτιά από κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του υπ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Όλοι αυτοί είναι πολίτες άλλων χωρών, όπου έχουν ταυτοποιηθεί, έχουν δακτυλοσκοπηθεί, θα τους δοθεί ένας μήνας προθεσμία και τα έξοδα για να φύγουν από τη χώρα», συμπλήρωσε ο Χρυσοχοΐδης που επεσήμανε πως τα χρήματα για το πρόγραμμα αυτό προέρχονται από την αξιοποίηση πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου και σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
«Υπάρχουν περίπου 5.500 αλλοδαποί, οι οποίοι κρατούνται σε διάφορους χώρους φιλοξενίας αλλά και στα κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο επί βδομάδες και μήνες ανθρώπινες υπάρξεις να ζούνε σε ένα επί ένα τετραγωνικό, σε κρατητήρια τα οποία είναι για ποινικούς κρατουμένους» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Όπως επεσήμανε για την φύλαξη τους απασχολούνται καθημερινά περίπου 14.000 αστυνομικοί (!!), αριθμός που θεωρείται υπερβολικά μεγάλος, ενώ εξετάζονται τρόποι απαγκίστρωσης τουλάχιστον 3.000 αστυνομικών από αυτά τα καθήκοντα.
Και αφού ολοκλήρωσε το υποκριτικό σκέλος "ανθρωπισμός" -στην πραγματικότητα για αυτούς τους ανθρώπους είναι ανέφικτη η απέλαση- ο Χρυσοχοΐδης πέρασε στο ζουμί της πολιτικής της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που συμπυκνώνεται στα εξής:
"...η νέα πολιτική είναι μηδενική ανοχή στη παράνομη είσοδο στη χώρα. Που σημαίνει αναδιάταξη επιχειρησιακή όλων των δυνάμεων. Στέλνω σήμερα ένα καθαρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν θα ανεχθούμε άλλο το φαινόμενο αυτό, της αθρόας και μαζικής εισόδου. Δεν θα ανεχθούμε το δουλεμπόριο και δεν θα ανεχθούμε τους κακοποιούς, τους διακινητές ανθρωπίνων ψυχών, μικρών παιδιών. Η στάση μας απέναντί τους θα είναι σκληρή και πάρα πολύ αυστηρή για την εφαρμογή των νόμων. Δεν αντέχει άλλο η χώρα να είναι ξέφραγο αμπέλι".
Καταλάβαμε κ. Χρυσοχοϊδη τι είδους "προστασία" θα προσφέρει το υπουργείο σου... Αυτήν για την οποία ήδη χάιρεται το ΛΑΟΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: