Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ + ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009 έγινε η τέταρτη συνάντηση, μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα, μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων που ζουν και εργάζονται στο νομό και κοινωνικά ενεργών και ευαίσθητων πολιτών και συλλογικοτήτων του Αγ. Νικόλαου και του Ν.Λασιθίου. Στη συνάντηση αυτή μέσα σε κλίμα πραγματικής αλληλεγγύης διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η ανάγκη και η διάθεση μας να συγκροτήσουμε από κοινού μια νέα ανοιχτή, δημοκρατική συλλογικότητα που να περιλαμβάνει όλους τους/τις μετανάστες/ες ανεξαρτήτως τόπου καταγωγής και όλους/ες τους έλληνες πολίτες που αναγνωρίζουν τα οφέλη της κοινωνικής συνοχής, της διαπολιτισμικής επαφής και στέκονται απέναντι στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις διακρίσεις και τα τεράστια προβλήματα που αυτά προκαλούν στο σύνολο του κοινωνικού ιστού.
Οι δράσεις αυτής της συλλογικότητας έχουν ως στόχο: * την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στα προβλήματα των μεταναστών και προσφύγων * την ανάδειξη των πολιτικών παραμέτρων του μεταναστευτικού ζητήματος * την υπεράσπιση του πολιτικού ασύλου και των δικαιωμάτων των μεταναστών * την παρέμβαση σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και την οργάνωση δομών αλληλεγγύης * την αναχαίτιση του ανερχόμενου κρατικού και κοινωνικού ρατσισμού * την ανάληψη δράσεων ένταξης των μεταναστών στα κοινωνικά και συλλογικά δρώμενα * την γνωριμία με τους πολιτισμούς των μεταναστών και την ανάπτυξη της επαφής τους με το δικό μας πολιτισμό.
Με τη δράση μας επιδιώκουμε: * να απαντήσουμε στα προβλήματα όλου του νομού * να συνεχίσουμε τις επαφές που ήδη αποκτήσαμε με αντίστοιχες συλλογικότητες σε Παγκρήτιο επίπεδο όπως αυτή του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης με έδρα τα Χανιά * να συντονίσουμε τη δράση μας με τέτοιου τύπου συλλογικότητες * να καταθέσουμε μια νέα πρόταση για την πλήρη και ισότιμη ένταξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία.
Αυτό το κείμενο συνιστά αφ ενός την πρώτη μας ανακοίνωση και από την άλλη αποτελεί και την πρώτη μας ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ. Είναι ο καλύτερος τρόπος να ανταποκριθούμε στο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστών την 18η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Στις αρχές του επόμενου μήνα θα γίνει η πρώτη ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ σε δημόσιο χώρο. Έγκαιρα θα υπάρξει σχετική ενημέρωση. Σε αυτή τη συνέλευση καλούμε όλους τους μετανάστες εντός και εκτός ΕΕ και τις συλλογικότητες τους και όλους τους Έλληνες πολίτες που θέλουν να ζουν σε μια ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία που να μας χωρεί όλους παρά τις διαφορετικές μας αφετηρίες. Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η εκμετάλλευση όλων των εργαζομένων και ιδίως των μεταναστών, δεν ενώνουν αλλά ΧΩΡΙΖΟΥΝ. Εμείς θέλουμε να ΕΝΩΣΟΥΜΕ. Θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία αληθινά πλούσια, όπου ο πραγματικός της πλούτος είναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ της.
Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: