Αναδημοσίευση απο Ελευθεροτυπία
Συνεχίζει ο ΛΑ.Ο.Σ. την εκστρατεία της συλλογής υπογραφών για διενέργεια δημοψηφίσματος στο μεταναστευτικό. Εως τώρα δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα αποτελέσματα της προσπάθειάς του.
Οπως λένε οι ίδιοι, μια πρώτη εκτίμηση της αποτελεσματικότητάς τους στη συλλογή υπογραφών θα γίνει την Κυριακή, στην πρώτη Εθνική Συνδιάσκεψη που διοργανώνει στην Αθήνα (ξενοδοχείο «Ledra Marriott»). Για το ίδιο θέμα ακολουθεί και δεύτερη συνδιάσκεψη του ΛΑ.Ο.Σ. στη Θεσσαλονίκη, το επόμενο Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010.
Είναι ενδεικτικό, ωστόσο, ότι κορυφαία στελέχη του, όπως ο γραμματέας τού κόμματος Α. Γεωργιάδης, καλεί εδώ και μέρες με σποτάκι από την ιστοσελίδα του όλους όσοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν από το γραφείο του έντυπα υπογραφών και να τα προωθήσουν σε γνωστούς τους!
Πρόκειται για έντυπα όπου αναγράφονται μόνο ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις, χωρίς άλλο διακριτικό, γεγονός που, όπως είναι φυσικό, ιδίως μετά την προτροπή στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. ότι δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται για λόγους ασφάλειας η πραγματική διεύθυνση, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα αξιοπιστίας του όλου εγχειρήματος. Αλλωστε, ο ΛΑ.Ο.Σ. φαίνεται να κατεβάζει τον πήχυ των προσδοκιών του.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κ. Αϊβαλιώτης δηλώνει, πάντως, αισιόδοξος για την έκβαση της προσπάθειας, η οποία, όπως έλεγε, βρίσκει ανταπόκριση σε όλους τους χώρους (ψηφοφόρους της Ν.Δ. ακόμη και του ΠΑΣΟΚ). Το αξιοσημείωτο είναι ότι στην ίδια πολιτική γραμμή, κατά των μεταναστών και υπέρ του δημοψηφίσματος, κινείται και όλος ο περιθωριακός ακροδεξιός πολιτικός χώρος, που δεν στεγάζεται στον ΛΑ.Ο.Σ. Εξ ου και υπογραφές συγκεντρώνουν, με άλλη -πιο ακραία ρατσιστική και ξενοφοβική- πλατφόρμα και άλλες μετωπικές οργανώσεις του σκροδεξιού πολιτικού φάσματος (π.χ. Εθνικό Φόρουμ, Χρυσή Αυγή κ.ά.). Σε κάθε περίπτωση, η συλλογή υπογραφών δεν έχει κανένα πρακτικό αντίκρισμα πέραν του συμβολικού πολιτικού μηνύματος που επιχειρεί να εκπέμψει. Την απόφαση για διενέργεια δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα παίρνει μονο η Βουλή με απόλυτη πλειοψηφία και μετά από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου. Για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα (εκτός από δημοσιονομικό), η Βουλή αποφασίζει με πλειοψηφία 3/5 του συνόλου των βουλευτών (180 ψήφους), ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου των βουλευτών (120 βουλευτές).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου