Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συμπόσιο διοργάνωσε στο Μόναχο ο Σύλλογος «Δορυφόρος», με θέμα «Έλληνες της Γερμανίας. Διαφορετικές προσεγγίσεις - κοινοί στόχοι». Το συμπόσιο αφιερώθηκε στη συμπλήρωση 50 χρόνων από την έναρξη της μετανάστευσης για τους Έλληνες και άλλους ξένους στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία. Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτός ο Σύλλογος ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία, πήρε την πρωτοβουλία για συλλογή υπογραφών για τη στήριξη των δικαιωμάτων των μεταναστών στην Ελλάδα! Όπως γράφουν οι ίδιοι στην ανακοίνωση τους: «Η απόδοση της ιθαγένειας είναι μια πολιτική πράξη που θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική αλληλεγγύη και κατά συνέπεια την κοινωνική ειρήνη. Στηρίζουμε την απόφαση της ελληνικής πολιτείας και συμμετέχουμε στην ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, έτσι ώστε να περιοριστούν απόψεις και θέσεις υποτιμητικές για τους συνανθρώπους μας που ζουν στη χώρα μας και προπάντων απόψεις που ενισχύουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό.... Επισημαίνουμε με αγωνία ότι υπερβολές και αναλήθειες που εκφράζονται επίσημα και ανεπίσημα και έχουμε ζήσει και εμείς στη Γερμανία οδήγησαν στα φαινόμενα του '33 προπολεμικά και στο Sollingen* και Rostock* μεταπολεμικά».
(*) αναφέρονται σε ακραίες φασιστικές επιθέσεις εναντίον ελλήνων μεταναστών στις δύο γερμανικές πόλεις την προηγούμενη δεκαετία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απλά ενημερωτικά έχει καλεστεί από αναρχικούς, αντισυγκέντρωση αυτό το Σάββατο στις 11 στα Προπύλαια.Συγγνώμη που μπορεί να το σχολιάζω αυτό σε ένα φαινομενικά ''άσχετο'' θέμα (αν και καθόλου άσχετο δεν είναι κατά την γνώμη μου).Απλά καλό είναι να ενημερωθούν όσοι περισσότεροι αντιρατσιστές και αντιρατσίστριες γίνεται για την αντισυγκέντρωση των αναρχικών.Να είμαστε όλοι εκεί ρε παιδιά!