Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΗΠΑ: ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

Αναδημοσίευση από το www.tvxs.gr

Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν το Σάββατο στην Αριζόνα για το νόμο της αμερικανικής αυτής πολιτείας για τους μετανάστες. Επικριτές και υποστηρικτές πραγματοποίησαν χωριστές συγκεντρώσεις, υπογραμμίζοντας τη βαθιά διαίρεση που υπάρχει γύρω από το θέμα της μετανάστευσης ενόψει των εκλογών για το Κογκρέσο που θα διεξαχθούν το Νοέμβριο. Ο νόμος, που ψηφίστηκε από τους Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή της Αριζόνας, πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 29 Ιουλίου.

Χιλιάδες υποστηρικτές των δικαιωμάτων του πολίτη και συνδικαλιστές απ' όλες τις ΗΠΑ, κρατώντας πανό που έγραφαν «Ομπάμα τήρησε την υπόσχεσή σου», συγκεντρώθηκαν στο Φοίνιξ της Αριζόνας για να διαμαρτυρηθούν για το νόμο, ο οποίος απαιτεί από την πολιτειακή και την τοπική αστυνομία να ερευνά όποιον υποψιάζεται ότι μπορεί να βρίσκεται λαθραία στη χώρα. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και θα κάνει τους αστυνομικούς να σταματούν και να ερευνούν ισπανόφωνους, που αποτελούν το ένα τρίτο του πληθυσμού της Αριζόνας, μόνο και μόνο λόγω της φυσικής εμφάνισής τους.

Αργότερα, μερικές χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν μια μικρότερη αντισυγκέντρωση έξω από το Φοίνιξ εκφράζοντας την υποστήριξή τους προς το μέτρο, το οποίο υποστηρίζεται από την πλειονότητα των πολιτών τόσο στην Αριζόνα όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: