Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Αναδημοσίευση από www.athens.indymedia.org
Σήμερα, Σάββατο 8 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα και κράνη έκαναν πορεία στον κεντρικό δρόμο της Πετρούπολης και στην Λαϊκή Αγορά φωνάζοντας ρατσιστικά και φασιστικά συνθήματα και προπηλάκιζαν κόσμο της γειτονιάς που αντιδρούσε και τους έδιωχνε.
Επιτέθηκαν στο συνεργείο της Εργατικής αλληλεγγύης που έκανε εκείνη την ώρα εξόρμηση και καλούσε τον κόσμο στην πανεργατική απεργία της 19/10. Χτύπησαν 2 άτομα, έναν μαθητή και την Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική Σύμβουλο Πετρούπολης με την Ανυπόταχτη Πετρούπολη, έσπασαν το τραπεζάκι της εξόρμησης, έβριζαν, απειλούσαν και χαιρετούσαν ναζιστικά! Λίγο αργότερα επιτέθηκαν σε δασκάλα αγωνίστρια που έκανε παρέμβαση στη Λαϊκή αγορά για κινητοποίηση που υπάρχει στην περιοχή για την Παιδεία.
Στην επίθεση αναγνωρίστηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και δημότες Πετρούπολης ο Μιχάλης Γιαννόγκονας και ο Θανάσης Κουράκος, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος Πετροπουλιώτης εκδότης φασιστοπεριοδικού που μοιράζει κασέτες του Χίτλερ, Ηλίας Κασιδιάρης το δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου και Γιάννης Αδράσκελας υπόδικος μπάτσος που κατηγορείται για ληστείες.
Παρά τις καταγγελίες που έγιναν στο αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης οι φασίστες συνέχισαν ανενόχλητοι να τραμπουκίζουν στην γειτονιά περνώντας μάλιστα 2 φορές δίπλα από το αστυνομικό τμήμα.
Οι φασίστες έχουν πάρει θάρρος από την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και τα δεκανίκια της ΝΔ και ΛΑΟΣ. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι κατά χιλιάδες αγωνίζονται και παλεύουν ενάντια στο μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, οι φασίστες λειτουργούν σε συνεργασία με την αστυνομία με στόχο να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του κόσμου.
Ηδη στην γειτονιά της Πετρούπολης υπάρχει μάζεμα και πρώτη αυθόρμητη αντίδραση του κόσμου της γειτονιάς για τα γεγονότα σήμερα Σάββατο 8 Οκτώβρη στης 6μμ στην πλατεία ΗΡΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: