Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΟΙ 21 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Αναδημοσίευση από το ΒΗΜΑ

Από τον «Φιγούρα» στον... «Καιάδα»
Η Χρυσή Αυγή, το κόμμα που «δοξάστηκε» κρυπτόμενο και τώρα προκαλεί με κοινοβουλευτικό μανδύα. Επί σειρά ετών ήταν ένα κόμμα ή ένας «σύνδεσμος» που κινήθηκε στη φαιά περιοχή των ημιπαράνομων νεοφασιστικών, νεοναζιστικών, υπερεθνικιστικών ομάδων.
Ολη αυτή την περίοδο μπορούσαν να διακινούν τις εθνικιστικές ιδέες τους χωρίς καμία κοινωνική ή πολιτική επίπτωση. Ο περισσότερος κόσμος και προφανώς οι περισσότεροι από τους σχεδόν μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους της αγνοούσαν τον θαυμασμό τους στον Χίτλερ, στον Γκέμπελς και στα άλλα εθνικοσιαλιστικά φιντάνια.
Η πρώτη γνωριμία μαζί τους έγινε μέσω του αντιμεταναστευτικού μένους τους στα γεγονότα του Αγίου Παντελεήμονα. Κρύφτηκαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα καλά. Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και όχι μόνον εμφανίστηκαν δήθεν ως οι προστάτες των ηλικιωμένων, των υποβαθμισμένων από τους μετανάστες περιοχών της Αθήνας, ως «αδιάφθοροι» που δήθεν «καθάριζαν» τα υπό κατάληψη σπίτια Ελλήνων από μετανάστες. Και με την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του «αρχηγού» όλα αυτά κατέρρευσαν καθώς έδειξαν ένα πρόσωπο ιλαροτραγικό.
Και σχεδόν αμέσως ακολούθησαν τα στρατιωτικά παραγγέλματα από τα πρωτοπαλίκαρα με τα ξυρισμένα κεφάλια, οι απειλές κατά των δημοσιογράφων, το «ξυλίκι» που έδωσαν, έτσι, για να γιορτάσουν τη «νίκη» τους, σε ανυποψίαστους μετανάστες στη λεωφόρο Καβάλας και, το σημαντικότερο, οι δηλώσεις τους ότι δεν αποδέχονται τη συνταγματική τάξη. Και επειδή ήταν της μόδας το αντιμνημονιακό μέτωπο, εμφανίστηκαν αντίθετοι με το μνημόνιο και έκαναν δηλώσεις εναντίον του, όπως τις παρουσίασε το μέλος της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής, εκλεγμένος πλέον βουλευτής, με ξυρισμένο κεφάλι, που αναφέρεται ως μέλος της black metal μπάντας Naer Mataron και με το ψευδώνυμο «Καιάδας». Δίπλα του ο εκπρόσωπος Τύπου του ακραίου εθνικιστικού κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ως την ημέρα των εκλογών αντιμετώπιζε κατηγορίες για συμμετοχή σε επίθεση με μαχαίρι εις βάρος έλληνα πανεπιστημιακού, κάτι που ο ίδιος αρνείται λέγοντας ότι θα αποδείξει την αθωότητά του.
Στις 17 Μαΐου που αναμένεται να συγκληθεί η Βουλή ο «Καιάδας», ο Κασιδιάρης, ο Μιχαλολιάκος, η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, ο Ι. Λαγός, ο «Φιγούρας» και άλλοι 14 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με διάφορα παρατσούκλια και με έμβλημα μια ελληνική εκδοχή της σβάστικας (μαίανδρος), θα καθήσουν δίπλα ή παραδίπλα στα βουλευτικά έδρανα με τους βουλευτές όλων των κομμάτων.
Οι 21 βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποτελούν για τους γνωρίζοντες 21 αυθεντικές ιστορίες βίας, ίντριγκας και... φυλετικής καθαρότητας. Σε κάθε περίπτωση ο «αρχηγός» κ. Ν. Μιχαλολιάκος, για να είναι καλυμμένος από πιθανά κοινοβουλευτικά στραβοπατήματα, είχε συνάψει με κάθε υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε όλες τις περιφέρειες ένα ιδιωτικό συμφωνητικό. Ζητούσε, λένε οι γνωρίζοντες, την παραίτησή τους στη διάθεσή του, την κοινοβουλευτική έδρα σε περίπτωση διαγραφής τους και κυρίως ένα «κούρεμα» της βουλευτικής τους αποζημίωσης άνω του 50% για τις ανάγκες του συνδέσμου.
Το «υπέρτατον ον», ο αδιαφιλονίκητος «αρχηγός», όπως τον αποκάλεσαν πρώην χρυσαυγίτες, ο κ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος πανηγυρικά εκλέγεται σε κάθε συνέδριο με διαδικασίες που θα ζήλευε ακόμη και ο «πατερούλης» Στάλιν, δεν είχε διστάσει να κλείσει δύο φορές όταν τα βρήκε σκούρα, έστω και προσωρινά, το «μαγαζί»: μία το καλοκαίρι του '98, μετά τα γεγονότα με το τότε πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής «Περίανδρο» για την επίθεση σε αριστερούς φοιτητές, και τη δεύτερη τον χειμώνα του 2005, μετά την τότε επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής από αναρχικούς.
Ο κ. Μιχαλολιάκος, ηγετικό στέλεχος του εθνικισμού από τη δεκαετία του '70, είχε δηλώσει ότι ο «εθνικοσοσιαλισμός» αποτελεί «κοσμοθεωρία» που στηρίζεται στην ανωτερότητα της «αρίας φυλής». Εχει παραδεχθεί ότι οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια της Κατοχής διέπραξαν... εκτελέσεις στην Ελλάδα ως αντίποινα των πράξεων των αντιστασιακών.
Ο κ. Ι. Βουλδής, βουλευτής Α' Αθηνών, έχει σπουδάσει ναυπηγός, αλλά τα τελευταία χρόνια εργαζόταν, βεβαιώνουν παλιοί συνάδελφοί του, ως κτηνίατρος και θεωρείται από τους πιο πιστούς του «αρχηγού». Οι πρώην χρυσαυγίτες λένε ότι μια κατάθεσή του στην Αστυνομία ήταν η αρχή της ρήξης του κ. Μιχαλολιάκου με τον «Περίανδρο».
Ο κ. Γ. Γερμενής ή «Καιάδας», βουλευτής Β' Αθηνών, μπήκε στη Χρυσή Αυγή μακρυμάλλης και εμφανίζεται τώρα με ξυρισμένο κεφάλι. Είναι αυτός που έδωσε το παράγγελμα «εγέρθητω» στους δημοσιογράφους. Είναι μέλος metal μπάντας η οποία αναμειγνύει βίαιες εικόνες από την ελληνική μυθολογία με βαμμένα πρόσωπα και φωνητικά γρυλίσματα θανάτου (death grunts).
Ο κ. Ν. Κούζηλος, βουλευτής Α' Πειραιώς, 55 ετών, εξελέγη κυρίως επειδή είναι Μανιάτης, θεωρείται καινούργιο απόκτημα, αλλά στην ίδια περιφέρεια δεν κατάφερε να εκλεγεί ο εκλεκτός της ηγεσίας του κόμματος κ. Φραγκίσκος Πορίλης.
Ο κ. Ι. Λαγός, βουλευτής Β' Πειραιώς, θεωρείται από τους πιο πιστούς στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής και λέγεται ότι μέχρι πρότινος εργαζόταν «πόρτα» σε μαγαζί στην πλατεία Αττικής.
Ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης, βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής, είναι εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Ηταν παλιότερα και ο πατέρας του, γιατρός, υποψήφιος. Αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Μιχαλολιάκου και σήμερα δηλώνει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζί: «Επιστρέφουμε όλους αυτούς τους ανόητους χαρακτηρισμούς στους ανθρώπους του πολιτικού κατεστημένου που έφθασαν τη χώρα σ' αυτό το άθλιο σημείο» είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Ζητεί το κλείσιμο των συνόρων για τους παράνομους, ειδικές μονάδες του στρατού να αναλάβουν τη φύλαξη των συνόρων και επαναδιασπορά των ελληνικών ναρκοπεδίων κατά προσωπικού.
Ο κ. Ηλ. Παναγιώταρος, βουλευτής Β' Αθηνών, είναι γνωστός και ως ο «καταστηματάρχης του Κολωνού». Τη νύχτα της εκλογικής επιτυχίας της Χρυσής Αυγής ο αρχηγός διά τηλοψίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα λεβεντόπαιδα με τα μαύρα μπλουζάκια που έχουν στάμπα τον λογότυπο του κόμματος. Τα ίδια μπλουζάκια, καθώς και αναμνηστικά του κόμματος, πωλούνται και στο κατάστημα του κ. Παναγιώταρου με την ονομασία... «Φάλαγγα» στον Κολωνό.
Εκτός Αθηνών - Το νέο αίμα
Αντ. Γρέγος,
Α' Θεσσαλονίκης. Οι πρώην χρυσαυγίτες λένε ότι ήταν οργανωμένος οπαδός θεσσαλονικιώτικης ομάδας, υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν έχει ωστόσο αναδείξει ιδιαίτερο προφίλ και οι κακές γλώσσες λένε ότι απέφευγε τις φασαρίες όπως ο Διάβολος το λιβάνι.
Πολ. Ζησιμόπουλος, Β' Θεσσαλονίκης. Αντισυνταγματάρχης ε.α., είχε παραιτηθεί διαμαρτυρόμενος για τα μισθολογικά των στρατιωτικών. Είναι Αθηναίος, αλλά λέγεται ότι είναι προσωπική επιλογή του κ. Μιχαλολιάκου.
Ν. Σιώης, Σερρών. Κατάφερε να εκλεγεί παρά το γεγονός ότι εκλεκτός της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες ήταν ο κ. Αρτέμης Ματθαιόπουλος, φίλος της κόρης του «αρχηγού» Ουρανίας, μέλος μουσικού συγκροτήματος με τον τίτλο Πογκρόμ.
Αλ. Χρυσοβαλάντης, Λάρισας. Παλαιό μέλος της Χρυσής Αυγής, είχε αποχωρήσει όταν είχε ξεσπάσει πόλεμος σε τοπικό επίπεδο, αλλά η προοπτική μιας έδρας στη Βουλή τον έκανε να επανέλθει.
Μιχ. Αρβανίτης, Αχαΐας. Είναι το μοναδικό ιστορικό στέλεχος της εθνικιστικής Δεξιάς, στέλεχος της 4ης Αυγούστου του Κ. Πλεύρη και το 2007 υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ. Υπήρξε συνήγορος στην υπόθεση Καλαμπόκα.
Κ. Μπαρμπαρούσης, Αιτωλοακαρνανίας. Θεωρείται το πλέον καλτ στέλεχος της Χρυσής Αυγής που φωτογραφιζόταν και αυτοπροσδιοριζόταν ως... Καραϊσκάκης. Επάγγελμα βοσκός.
Ν. Κρέσπης, Ηλείας. Είναι από τα πιο παλιά στελέχη στην περιοχή, δημόσιος υπάλληλος στο υπουργείο Οικονομικών.
Δ. Κουκούτσης, Μεσσηνίας. Οδοντίατρος, παλαιό στέλεχος και υποψήφιος παλαιότερα δημοτικός σύμβουλος υποστηριζόμενος από τη ΝΔ.
Ν. Μίχος, Εύβοιας. Από τους πλέον πιστούς, παλαιότερα ανήκε στις ομάδες προστασίας του κόμματος. Οσοι τον γνωρίζουν λένε πως, παρ' ότι δηλώνει «επάγγελμα αγρότης», τον έχουν δει πολλές φορές σε κλαμπ της Χαλκίδας. Εχει επιβλητική μορφή και οι εχθροί του τού έχουν δώσει το παρατσούκλι «Φιγούρας».
Απ. Γκλέτσος, Φθιώτιδας. Από τα παλαιότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής, είναι πρώτος εξάδελφος του ηθοποιού και δημάρχου Στυλίδας κ. Απ. Γκλέτσου.
Χρ. Παπάς, Επικρατείας. Είναι από τους λίγους που έγραφε επωνύμως (δηλαδή, χωρίς ψευδώνυμο) στο πάλαι ποτέ ναζιστικό περιοδικό του κόμματος. Ποτέ δεν έκρυψε τα αισθήματά του για το Γ' Ράιχ και τον Μπενίτο Μουσολίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: