Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ...;;;

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) κόμματος της Άγκελα Μέρκελ κατέθεσαν τη Δευτέρα πρόταση για υποβολή όσων επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία σε τεστ ευφυΐας. Η Γερμανική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση κρίνοντάς τη «μεροληπτική και παράλογη».

«Πρέπει να θέτουμε κριτήρια από τα οποία θα μπορεί να επωφελείται το κράτος μας. Εκτός από μία σωστή διάπλαση και επαγγελματικά προσόντα, η ευφυΐα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Είμαι υπέρ των τεστ ευφυΐας» δήλωσε στην εφημερίδα «Bild» ο Πέτερ Τραπ, μέλος του CDU υποστηρίζοντας ότι «το θέμα αυτό δεν πρέπει να αποτελεί πλέον ταμπού». Στο ίδιο μήκος κύματος, έτερος συντηρητικός βουλευτής, μέλος του CSU το οποίο αποτελεί παρακλάδι του CDU στη Βαυαρία. Ο Μάρκους Φέρμπερ εξήρε το καναδικό παράδειγμα. «Στον Καναδά είναι πιο προχωρημένοι στο θέμα αυτό και απαιτούν τα παιδιά των μεταναστών να έχουν ποσοστό ευφυΐας μεγαλύτερο από τα παιδιά των Καναδών. Οι ανθρωπιστικοί λόγοι, όπως η επανασύνδεση της οικογένειας των μεταναστών δεν μπορούν πλέον να αποτελούν το μοναδικό κριτήριο» δήλωσε χαρακτηριστικά στη «Bild» ξεκαθαρίζοντας επιπλέον ότι είναι υπέρ της εναρμόνισης της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση.

Η Γερμανία, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων ευρωπαϊκών κρατών, επιβάλλει σε τεστ γλώσσας τους μετανάστες που θέλουν να αποκτήσουν τη γερμανική υπηκοότητα, καθώς και σε τεστ γνώσεων σχετικά με το δικαστικό και πολιτικό σύστημα της χώρας. Αναφορικά με την επίμαχη πρόταση, πάντως, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής Κυβέρνησης, Κρίστοφ Στίγκμανς, τόνισε ότι πρόκειται για πρόταση «παράλογη», «μεροληπτική», η οποία «δεν δείχνει ιδιαίτερη ευφυΐα». Τα περισσότερα κόμματα της Γερμανίας επίσης έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις από την πρόταση και τα σχόλια του Τραπ. «Θα περιμέναμε μία πιο ανθρωπιστική πολιτική για τους μετανάστες από ένα χριστιανοδημοκρατικό κόμμα» τόνισε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των Πρασίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: