Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΓΚΕΡΤ ΒΙΛΝΤΕΡΣ: ΑΝΤΙ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

«Σταματήστε το Ισλάμ, υπερασπιστείτε την ελευθερία» είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα του Ολλανδού ακροδεξιού, Γκερτ Βίλντερς, ο οποίος αξιώνει τη δημιουργία μιας δυτικής συμμαχίας υπέρ της απαγόρευσης μετανάστευσης από μουσουλμανικές χώρες. Ο Βίλντερς προαναγγέλλει τα εγκαίνια του αντιισλαμικού κινήματος έως το τέλος του έτους και του προσδίδει διεθνή διάσταση, καθώς αφορά σε ακόμη 5 χώρες: ΗΠΑ, Καναδά, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία.

Ο Ολλανδός βουλευτής και αρχηγός του Κόμματος της Ελευθερίας ευελπιστεί ότι θα επηρεάσει κόμματα στις συγκεκριμένες χώρες και θα βοηθήσει στην εκλογή βουλευτών με όμορες ιδέες. Εξού και η ανησυχία την οποία εκφράζουν εκπρόσωποι των μουσουλμάνων σε ευρωπαϊκές χώρες. «Όσο η οικονομία βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, πολύς κόσμος θα χρειάζεται ένα εξιλαστήριο θύμα. Αυτή τη στιγμή στη Δυτική Ευρώπη είναι οι μουσουλμάνοι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της μουσουλμανικής κοινότητας στην Ολλανδία, Αϊχάν Τοντσά, ο οποίος καλεί τους «καλοπροαίρετους Ευρωπαίους» να αντιταχθούν στο ξενοφοβικό κάλεσμα του Βίλντερς.

Η έντονη αντιισλαμική ρητορική του Βίλντερς, γνωστός και ως «ξανθός Μότσαρτ», έχει κοστίσει στον ίδιο μία καταδίκη για παραβίαση του νόμου στην Ολλανδία που απαγορεύει την προτροπή στη βία και στο μίσος. Προσωρινά του είχε επιβληθεί και απαγόρευση εισόδου στη Βρετανία. Ο ίδιος αποκαλεί το Ισλάμ «φασιστική θρησκεία» και κατηγορεί το Κοράνι ότι προωθεί την τρομοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: