Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΜΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ, ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Το είδαμε στο www.tvxs.gr και το απαράγουμε, αλλά την ίδια ώρα σημειώνουμε αν ακόμα και για μια απολύμανση και αλλαγή στρωμάτων στα κρατητήρια του Ελ.Βενιζέλος, χρειάζεται να γίνει αυτοψία και ειδική σύσκεψη, έλεος, όλες οι "πληγές" ενός απόλυτα ρατσιστικού κράτους έχουν πέσει πάνω σε όσους κρατούνται στο "μπουντρούμι"... Σημειώστε δε, πως τα κρατητήρια του αεροδρομίου απολαμβάνουν και ενός σχετικού άβατου για δικηγόρους, αντιρατσιστικές οργανώσεις κ.λ.π....

Αυτοψία στα κρατητήρια του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» πραγματοποίησε σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη, Γιώργος Καμίνης, διαπιστώνοντας «απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση» των κρατουμένων αλλοδαπών. Η αυτοψία διενεργήθηκε ύστερα από αίτημά του προς τα αρμόδια υπουργεία. Παράλληλα, διεξήχθη έκτακτη συνάντηση για την άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων. Στη σύσκεψη, που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι αρμόδιοι φορείς δεσμεύτηκαν να απολυμάνουν άμεσα τους χώρους κράτησης, να αντικαταστήσουν τα στρώματα και να ζητήσουν από την Περιφέρεια την ταχύτατη ολοκλήρωση της ανέγερσης του προβλεπόμενου νέου χώρου κράτησης.

Ειδικά το υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε να προβεί σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου οι αλλοδαποί με αναστολή έκτισης της ποινής να μην κρατούνται επιπλέον μέρες, λόγω αδυναμίας καταβολής δικαστικών εξόδων, έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί άμεσα ο χώρος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα δικαιωμάτων του ανθρώπου, Βασίλης Καρύδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρης Τασούλας, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: