Οι προσεκτικοί θα προσέξετε ότι ο ΟΟΣΑ ανησυχεί από την μείωση των μεταναστευτικών χεριών στις ανεπτυγμένες χώρες... Γιατί άραγε;;; Γιατί οι ντόπιοι πληθυσμοί "γερνάνε" και με την επίθεση στα δικαιώματα και την απίστευτη κρίση του καπιταλισμού, η "ιερή αναπαραγωγή" των εργατικών χεριών για τους καπιταλιστές, αναστατώνεται... Φέρτε λοιπόν λένε μετανάστες, αυτοί από το τίποτα θα αρκεστούν στα ψίχουλα και με ένα σμπάρο δύο τριγώνια. Και σκλάβους θα'χουν ανασφαλείς και όμηρους, και όλοι εμείς οι υπόλοιποι-ες θα βρεθούμε με έναν πιο φτωχό και απελπισμένο "ανταγωνιστή"... Έλα όμως που η πρόκληση είναι για εμάς: όσοι είναι εδώ, όσοι θαρθουν πρέπει να γίνουν συναγωνιστές μας!! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!
Αναδημοσίευση από http://www.tvxs.gr/.
Η κρίση που χτυπά την Ελλάδα, προκαλώντας μείωση της απασχόλησης και αύξηση της ανεργίας, πλήττει έντονα τους μετανάστες, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Ο Οργανισμός επισημαίνει πως εξαιτίας της μείωσης του πληθυσμού που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία, αλλά και του αριθμού των μεταναστών, θα επέλθει συρρίκνωση της ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, στην ειδική φετινή έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης «Μigration Outlook 2010», γίνεται λόγος για μείωση της μετανάστευσης ροής προς την Ελλάδα, καθώς και για περιορισμό της απασχόλησης του μεταναστευτικού πληθυσμού.
Οι εν λόγω τάσεις κρίνονται φυσιολογικές, εφόσον υπάρχει μείωση της ανάπτυξης και των επενδύσεων γενικότερα στη χώρα μας και στο χώρο των κατασκευών και της οικοδομής, ειδικότερα ο οποίος, απορροφούσε το μεγαλύτερο τμήμα εργατικού δυναμικού μεταναστών. Η κατάσταση βέβαια, είναι ακόμα χειρότερη για τους άνδρες μετανάστες, αφού οι γυναίκες απασχολούνται σε τομείς που έχουν πληγεί σε μικρότερο βαθμό. Ο ΟΟΣΑ τονίζει στην έκθεσή του ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πολιτικές του ελληνικού Κράτους για την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και στην αγορά εργασίας.
Σε διεθνές επίπεδο, στις χώρες του ΟΟΣΑ, το ρεύμα μετανάστευσης σημείωσε μείωση σε ποσοστό 6%, που αντιστοιχεί σε 4,4 εκατομμύρια ανθρώπους. Η μείωση αυτή σταμάτησε μία πενταετή αύξηση με ετήσιο μέσο όρο ανόδου 11%. Το ποσοστό της μείωσης αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένο για το 2009. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς οργανισμού, μεταξύ 2010-2020 η αύξηση του πληθυσμού που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία θα αγγίξει το 1,9%, όταν την προηγούμενη δεκαετία ξεπερνούσε το 8,6%. Ο Οργανισμός εκτιμά ότι η μετανάστευση θα αποτελέσει κλειδί στην μακροχρόνια ανάπτυξη γι' αυτό και κρίνονται αναγκαίοι οι απαραίτητοι χειρισμοί από τις χώρες, λόγω της ανάγκης που θα δημιουργηθεί για πρόσθετα εργατικά χέρια κατά τη διάρκεια αναπτυξιακής περιόδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου