Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ: ΑΞΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Συμφωνία μεταξύ της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, ώστε «να επιτρέπεται στο πολεμικό ναυτικό τους να προασπίζει τα εθνικά χωρικά ύδατα και να απωθεί στα διεθνή χωρικά ύδατα τους λαθρομετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν στην Ευρώπη», πρότεινε η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν.

Η Μαρίν Λε Πεν δήλωσε «ευτυχισμένη» που βλέπει το Λιβυκό λαό να ξεσηκώνεται ενάντια στον «δικτάτορα Μουάμαρ Καντάφι», ωστόσο σημείωσε ότι είναι «ιδιαίτερως ανήσυχη», καθώς ενδέχεται «να βρεθούμε αντιμέτωποι αύριο με ένα γιγάντιο κύμα λαθρομεταναστών».

«Όμως η ΕΕ είναι ένας διάδρομος, η Frontex που είναι επιφορτισμένη με τη φύλαξη των συνόρων μας έχει εξηγήσει πως σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να αντισταθεί, δεν πρόκειται να απωθήσει κανέναν», τόνισε η Λε Πεν.

«Οφείλουμε να επανακτήσουμε την κυριαρχία των συνόρων μας, και καθώς πιστεύω πως η ΕΕ είναι παντελώς αδύναμη να τα προστατεύσει, θα πρέπει να συνάψουμε μία διμερή συμφωνία με την Ισπανία και την Ιταλία για να επιτραπεί στο ναυτικό μας να προασπίσουν τα χωρικά μας ύδατα και να απωθούν στα διεθνή χωρικά ύδατα τους λαθρομετανάστες που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ευρώπη», προσθέτει η Λε Πεν.

Η Λε Πεν εκτιμά επίσης πως θα πρέπει «να ξανατοποθετήσουμε τελωνεία» στα γαλλοϊσπανικά σύνορα και να «διώξουμε με τρομακτική αυστηρότητα όσους χρησιμοποιούν αυτήν την λαθρομετανάστευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: