Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΑ ...ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΠΕΝ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ


Ο Μαυρουδής Χρήστου Βορίδης (Μάκης Βορίδης), νυν υπουργός μεταφορών της κυβέρνησης Παπαδήμου, είναι δικηγόρος και βουλευτής Αττικής του ΛΑΟΣ, από τις εκλογές του 2007. Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ. από την άνοιξη του 2005 , όταν ως Πρόεδρος του ακροδεξιού Ελληνικού Μετώπου προσχώρησε μαζί με όλο το κόμμα του στο κόμμα του Γ.Καρατζαφέρη. Ποιός είναι όμως ο βίος και η πολιτεία του...;;

Ο Βορίδης φοίτησε ως μαθητής στο Κολλέγιο Αθηνών, όταν και ηγούνταν της πανελλαδικής εθνικιστικής οργάνωσης "Ελεύθεροι Μαθητές". Μετά την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο Αθηνών διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της ΕΠΕΝ, του κόμματος που ίδρυσε  μέσα από την φυλακή ο επικεφαλής της Χούντας, Γ.Παπαδόπουλος - πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990. Στην θέση αυτή είχε αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Ν.Μιχαλολιάκο (σήμερα γ.γ. της Χρυσής Αυγής).
Από το 1983 φοίτησε στη Νομική Αθήνας. Ως φοιτητής ίδρυσε την φοιτητική οργάνωση  Φοιτητική Εναλλακτική, ως επικεφαλής της οποίας διεγράφη από το σύλλογο φοιτητών Νομικής για φασιστική δράση το 1985, ενώ τον επόμενο χρόνο η ΕΦΕΕ υπέβαλλε μήνυση εναντίον του για τη συμμετοχή του σε επίθεση φασιστών κατά φοιτητών της Νομικής.
Στις 12 Μαΐου 1985 ο Μάκης Βορίδης συμμετείχε, με ομοϊδεάτες του από τη Νεολαία ΕΠΕΝ, σε επίθεση κατά αντιεξουσιαστών. Στην στήλη «Ιός» της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας στις 9 Ιουνίου 2002 δημοσιεύτηκε φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο Μάκης Βορίδης κρατώντας αυτοσχέδιο τσεκούρι μαζί με οπλισμένους ομοϊδεάτες του...
Τον Απρίλιο του 1994 μαζί με άλλα 200 στελέχη του ευρύτερου πατριωτικού - εθνικιστικού χώρου, προερχόμενα κυρίως από την ΕΠΕΝ και την ΕΝΕΚ, ίδρυσε το "Ελληνικό Μέτωπο".
Από το 2005 προσήλθε όμως κι αυτός στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ του Καρατζαφέρη.
* στις πιο πάνω φωτογραφίες ο Μάκης μας δείχνει ποιός είναι. Στην μια συμμετέχει σε συγκέντρωση του Εθνικού Μετώπου του Λεπέν στην Γαλλία και στην άλλη κρατάει το τσεκούρι. Σ' αυτή τη δεύτερη φωτογραφία μάλιστα παρέπεμψε ο Γ. Καρατζαφέρης όταν σε συνέντευξη του  («Εθνος» 23.10.2010), για να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό του βουλευτή Αττικής από την υποψηφιότητα για περιφερειάρχη, είπε:
- Φοβήθηκα, απλώς, ότι ο Βορίδης έχει μια ιστορία που με πάρα πολλή τέχνη την έχω καλύψει.
- Τι εννοείτε «ιστορία»;
- Με τον Λεπέν, τα τσεκούρια και τα σχετικά. Ολα αυτά, λοιπόν, λέω, για φαντάσου, ξαφνικά, 30 Οκτωβρίου, κάποιο «καλό παιδί» από τη Ν.Δ. ή από την ομάδα του Τσίπρα, να μου πετάξει ένα βίντεο στον αέρα. Κι άντε μετά να τρέχω να εξηγώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: