Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ: ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ

Αναδημοσίευση από www.iskra.gr
Ο επικεφαλής της τάξης των τεταρτοετών σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων φέρεται να παρότρυνε νεώτερους σπουδαστές της Ευελπίδων να τραγουδήσουν, ανήμερα του Πολυτεχνείου, ένα στρατιωτικό χουντικό εμβατήριο για την 21η Απριλίου με παραλλαγμένους στίχους.
Ο Αρχηγός των τεταρτοετών, όπως αποκαλύπτει το "Βήμα", έδωσε εντολή να αποχωρήσουν από το αμφιθέατρο της Σχολής όλοι οι αλλοδαποί και οι Κύπριοι, προχωρώντας στη συνέχεια σε ομιλία με μηνύματα κατά του Πολυτεχνειου και υπέρ της Χούντας.
Μαζί με πέντε άτομα τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απιρλίου, με την πλειονότητα των ευελπίδων να παραμένουν στις θέσεις του, ζητωκραυγάζοντας σχετικά συνθήματα.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημερώθηκε από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), για το προσβλητικό, προκλητικό και απαράδεκτο περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων και έδωσε εντολή... να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες άμεσα σε δέουσες ενέργειες.
Ο κ. Αβραμόπουλος, σε μια κίνησ που περισσότερο μοιάζει να θέλει να εκτονώσει και να διασκεδάσει εντυπώσεις, ζήτησε από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές, ότι "δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνω Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας. Αρχές, επί των οποίων είναι θεμελιωμένη η Ελληνική Δημοκρατία και Κοινωνία".
Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν στην "Iskra" ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τέτοιου είδους χουντικά κρούσματα εμφανίζονται αυτές ακριβώς τις στιγμές βαθύτατης οικονομικής κρίσης, χρεοκοπίας του αστικού πολιτικού κόσμου, αλλά και εισόδου στην κυβέρνηση νοσταλγών και υμνητών της Απριλιανής αμερικανοκίνητης δικτατορίας!
Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν τις ανώδυνες, σχεδόν για τα μάτια του κόσμου, αντιδράσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά και της κυβέρνηση, πράγματα άκρως θλιβερά, τα οποία όμως είναι ανησυχητικά μηνύματα των καιρών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: