Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΗΠΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Αναδημοσίευση από http://www.enet.gr/

Κατά 50% αυξήθηκαν το2010 σε σχέση με το 2009 τα εγκλήματα που στόχο έχουν τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το FBI.
 Όπως δείχνουν τα στοιχεία του FBI ο συνολικός αριθμός των βιαιοτήτων εναντίον μουσουλμάνων έφτασε τα 160 το 2010 από 107 που ήταν το 2009 γεγονός που σημαίνει αύξηση κατά 49%.
Κατά το ίδιο διάστημα οι πράξεις βίας εναντίον καθολικών αυξήθηκαν κατά 13%, ενώ οι βιαιότητες εναντίον Εβραίων μειώθηκαν κατά 4%. Όπως αναφέρει στην έρευνά του το FBI, συνολικά, τα εγκλήματα μίσους έφτασαν τα 6.628. Για το 47,3% των εγκλημάτων αυτών αιτία ήταν οι φυλετικές διαφορές και για το 20% οι θρησκευτικές διαφορές.
"Έπειτα και από την πτώση που παρατηρήθηκε το 2009, είναι ανησυχητικό να βλέπουμε πως τα εγκλήματα και τα αδικήματα αυτά αυξάνονται και πάλι, ειδικά εναντίον των μουσουλμάνων", τονίσει η οργάνωση Human Rights First και προσθέτει ότι: "Η οργάνωση επισημαίνει πως οι βιαιότητες εναντίον των μουσουλμάνων, καθώς και όλες οι μορφές εγκλημάτων μίσους θα πρέπει να θεωρούνται ως σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: