Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΚΟΥΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Tο Σάββατο 9 Μάη, υπό την σκέπη της υπογραφής «επιτροπές πολιτών για την απελευθέρωση της χώρας από τους αλλοδαπούς εισβολείς», καλείται αντιμεταναστευτική ρατσιστική συγκέντρωση μίσους στην Ομόνοια. Η περιοχή δεν είναι απλά το ιστορικό κέντρο της πόλης, αλλά στις μέρες μας έχει ταυτιστεί με τους μοντέρνους «Αθλίους», τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Και μόνο ο τίτλος αυτών των «επιτροπών» ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου ενάντια στης γης τους κολασμένους. Ακόμα κι αν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για τις προθέσεις, αρκεί το ηχηρό κάλεσμα της δολοφονικής φασιστικής Χρυσής Αυγής στην ίδια συγκέντρωση από το site της για να μας πείσει ότι στον δικό τους «πόλεμο» πάνω από όλα μετράει ο αριθμός των «θυμάτων»... Σε μικρή απόσταση από τη φασιστική συγκέντρωση, 500 άστεγοι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο στο εγκαταλελειμμένο από το έτος 2000 κτίριο του παλιού εφετείου στην οδό Σωκράτους. Δίνουν τη δική τους μάχη επιβίωσης και αξιοπρέπειας. Ζητάνε νομιμοποίηση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με μετατροπή του χώρου του παλιού εφετείου σε οργανωμένο ξενώνα αστέγων. Την ίδια στιγμή το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ) στο οποίο ανήκει το κτίριο, έχει ζητήσει την εκκένωση του κτιρίου από την αστυνομία ενώ ο Δήμος δεν αναλαμβάνει το κόστος λειτουργίας ξενώνα. Είναι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος. Η κυβέρνηση με την αντιμεταναστευτική και αντιπροσφυγική πολιτική της καταδικάζει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες σε συνθήκες εξαθλίωσης, ενώ παράλληλα ανοίγει το δρόμο στους εκφραστές του πιο αντιδραστικού ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της φασιστικής βίας, να επιχειρήσουν να αποκτήσουν κοινωνική νομιμοποίηση. Για το μαζικό κίνημα, τις αντιρατσιστικές οργανώσεις, τα συνδικάτα, όλα τα κόμματα της αριστεράς, κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό άνθρωπο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Απαιτούμε και παλεύουμε για: · Να μην πραγματοποιηθεί καμία αστυνομική επιχείρηση «εκκένωσης» στην Σωκράτους. · Στέγη, αξιοπρέπεια και τροφή σε κάθε άστεγο της πόλης - άσυλο τους πρόσφυγες · Νέα νομιμοποίηση για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά. · Ακύρωση της φασιστικής συγκέντρωσης στις 9/5.
Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας: Την Παρασκευή 8/5, στις 12 το μεσημέρι, καλούμε τα ΜΜΕ και κάθε φορέα που ενδιαφέρεται να βρεθούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα όλων των κατοίκων αυτής της πόλης - ντόπιων και μεταναστών - μακριά από ρατσιστικές κραυγές και κηρύγματα μίσους, στη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του παλιού Εφετείου. Το Σάββατο 9/5, από τις 2 το μεσημέρι, καλούμε κάθε κοινωνικό και πολιτικό φορέα, καθένα και καθεμιά που δεν θεωρεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες κίνδυνο και απειλή, να βρεθεί μαζί μας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες του Εφετείου μέσα στο προαύλιο του παλιού Εφετείου. (Είσοδος στο Εφετείο από την πίσω Πάροδο της οδού Μενάνδρου) Στη διοργάνωση (που παραμένει ανοιχτή) μέχρι στιγμής καλούν: Επιτροπή μεταναστών & Προσφύγων του Παλιού Εφετείου της Σωκράτους, Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών, Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE), Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας στην Ελλάδα, Δημοτική Κίνηση «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ», ΑΚΟΑ, ΔΕΑ, Κόκκινο, Ξεκίνημα, Επιτροπές Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμού & Νεολαίας ΣΥΝ

1 σχόλιο:

Ενημερωτικό Δελτίο πριν την αυριανή συγκέντρωση 09.05.2009 στις 19 .00 είπε...

Με το παρόν ενημερώνουμε ότι αντιπροσωπεία των Επιτροπών πολιτών που διοργανώνουμε την αυριανή συγκέντρωση στην Πλατεία Ομονοίας στις 19.00 για την προστασία της τιμής,σωματικής ακεραιότητας & ζωής τόσο ημών όσο & των φίλων μας που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους κατέθεσε σήμερα 08.05.2009 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών την υπ’αριθμό Δ09/2519 έγκληση-μήνυση (βλ.σχετικό συνημμένο) κατά

ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (ΕΜΠ) ΑΘΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ & ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 5ΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ, ΑΦΓΑΝΙΚΗ)
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
ΤΟΥ Δ/Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΕΕΚ)
ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΚΟΑ) ΤΟΥ ΚΚΕ
ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ
για μια σωρεία κακουργημάτων & πλημμελημάτων που τελέστηκαν σε βάρος μας από το Νοέμβριο του 2008 την περίοδο της πρώτης συγκέντρωσης στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δηλαδή έως σήμερον.

Καθόσον αφορά τις προγραμματιζόμενες αντισυγκεντρώσεις του Σαββάτου ενάντια στη δική μας νόμιμη συγκέντρωση ζητήσαμε να εφαρμοστεί η αυτεπάγγελτη διαδικασία του αυτοφώρου τόσο για τους εκπροσώπους φορέων που φαίνονται να τις εκπροσωπούν όσο & κατά των συμμετεχόντων. Τυχόν πράξεις ή παραλείψεις της Αστυνομίας να ενεργήσει προς την επιταγή του νόμου & να προστατέψει τόσο τη συγκέντρωση μας από ξένα εχθρικά στοιχεία όσο & τη σωματική ακεραιότητα μας θα κατατεθούν σε υπόμνημα επί της παρούσας εγκλήσεως-μηνύσεως.

Με γνώμονα την προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη & την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας μας από κάθε είδους προσπάθειες καταλύσεως της τάξης & συνταγματικής εκτροπής, σας περιμένουμε στην αυριανή συγκέντρωση 09.05.2009 στις 19.00 να γνωριστούμε, να συζητήσουμε & να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα που μας απασχολούν.
Το έγγραφο της μήνυσης εδώ.