Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΠΟΛΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΛΙΓΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πορεία έκαναν περισσότεροι από 2.000 μουσουλμάνοι μετανάστες και πρόσφυγες, στην Πατησίων και στην Ομόνοια, διεκδικώντας τον σεβασμό της θρησκείας τους από την Ελληνική Αστυνομία. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο σε μετανάστη κατά τη διάρκεια επιχείρησης "σκούπα" στον Αγ.Παντελεήμονα, πήραν από τα χέρια του το κοράνι και το έσκισαν, πετώντας το στο έδαφος και ποδοπαντώντας το.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε στην διάρκεια επιχείρησης "σκούπα", στην οποία συμμετείχαν 200 αστυνομικοί και ελέγχθηκαν 612 άτομα, 123 οχήματα και 37 καταστήματα, που κατέληξαν σε 44 συλλήψεις. (26 άτομα για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων, 2 άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 2 για παράβαση του νόμου περί παιγνίων και 1 για παράνομη οπλοφορία, και 12 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και 1 για κατοχή πλαστών εγγράφων).
Παραλειπόμενο αυτής της επιχείρησης ήταν και η καταστροφή του κορανίου.
Οι μουσουλμάνοι διαδηλωτές απαίτησαν την συγνώμη της ελληνικής κυβέρνησης. Και την ίδια ώρα ανακοίνωσαν και νέα πορεία αύριο Παρασκευή στις 4.00 μμ από την Ομόνοια.
Εμείς συμπληρώνουμε την ανάγκη της τιμωρίας του συγκεκριμένου αστυνομικού. Και μάλλον έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να απαιτούμε την πραγματική τιμωρία των κρατικών λειτουργών που και σε αυτή και σε πολλές άλλες περιπτώσεις επιδεικνύουν τον "τσαμπουκά" της απεριόριστης εξουσίας που τους έχει δοθεί ή όπως λέει και ένα γνωστό σύνθημα "πολύ αστυνομία, λίγη δικαιοσύνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: