Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΓΚΡΟΜ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr

Πογκρόμ με τη χρήση περιστρόφων και ροπάλων – που παρέπεμπαν σε χούλιγκανς του Ολυμπιακού - εναντίον Πακιστανών μεταναστών, σημειώθηκε το Σάββατο στον Ασπρόπυργο, όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Οι τραυματίες είναι πάνω από είκοσιπέντε, ενώ οι τέσσερις έχουν διακομιστεί στον Ευαγγελισμό.

Το περασμένο Σάββατο, αργά το απόγευμα συγκεντρώθηκε ομάδα σαράντα ατόμων που έφεραν ρόπαλα κοντά στο Σταθμό του προαστιακού, στον Ασπρόπυργο και άρχισε να χτυπάει περαστικούς μετανάστες. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ στις 8.58 σταμάτησαν λεωφορείο της ΕΘΕΛ , το κράτησαν ακινητοποιημένο σχεδόν 15 λεπτά, μπήκαν μέσα σε αυτό και χτύπησαν τέσσερις μετανάστες. Επιπλέον, εισέβαλαν σε δέκα τουλάχιστον σπίτια και τα κατέστρεψαν, σπάζοντας οικοσυσκευές και αφαιρώντας υπολογιστές, κινητά και λεφτά. Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, σε ένα από τα σπίτια δυο άτομα από τους 40 τράβηξαν όπλα και πυροβόλισαν με τη σφαίρα να περνάει δίπλα από τον ώμο ενός από τα δυο άτομα που βρίσκονταν μέσα, την ώρα της εισβολής.

Η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει ακόμη ότι η συμμορία έσπασε αυτοκίνητο Πακιστανού μετανάστη έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, στο οποίο είχε μεταβεί προκειμένου να καταγγείλλει την επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι του. Ο διοικητής της αστυνομίας, ισχυρίστηκε ότι δύναμη επιχειρούσε στην περιοχή αλλά δεν εντόπισε κανέναν.

Την Κυριακή στις 5μμ πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή έξω από το Αστυνομικό Τμήμα. Επιπλέον, η κίνηση καταγγέλλει ότι και χθες εξαπολύθηκαν επιθέσεις στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα με δέκα Αφγανούς μετάναστες τραυματίες. Την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη η κίνηση οργανώνει διαδήλωση στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων στις 7μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: