Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας διοργανώνει στις 23-24 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης για όγδοη συνεχή χρονιά το 8ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ με κεντρικό σύνθημα : «Από τα μονοπάτια του φόβου, στους δρόμους της αλληλεγγύης».
Ένα διήμερο εναντίον κάθε είδους ρατσισμού, ένα διήμερο προβολής, σύνθεσης, ζύμωσης, παρουσίασης και συνύπαρξης κάθε προσπάθειας, δράσης, ιδέας εναντίον των ρατσισμών, μια γιορτή του αντιρατσιστικού κινήματος της πόλης, των αγώνων του και των προταγμάτων του.
Σε αυτήν την προσπάθεια καλούμε κάθε συλλογικότητα, οργάνωση, σύλλογο, ομάδα, οργανισμό, σχήμα καθώς και μεμονωμένα πρόσωπα που συμβαδίζουν με το πνεύμα και τις ιδέες του φεστιβάλ και του αντιρατσιστικού κινήματος να συμμετέχουν ενεργά με την φυσική τους παρουσία, με το υλικό τους, με την εμπειρία τους και την διάθεσή τους.
Φέτος, η διάρθρωση του φεστιβάλ θα περιέχει χώρους (περίπτερα) θεματικών ενοτήτων και όχι αυτοτελή «τραπεζάκια» συλλογικοτήτων. Εκεί η κάθε συλλογικότητα μπορεί να συμμετέχει όπως η ίδια κρίνει πρόσφορο και θεμιτό με την φυσική της παρουσία και με το υλικό της που θα σχετίζεται με το περιεχόμενο της θεματικής.
Η κάθε συλλογικότητα και μεμονωμένα πρόσωπα εννοείται πως μπορούν να συμμετέχουν και στις συνελεύσεις της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας Λάρισας (όπως πάντα άλλωστε) που αυτό το διάστημα επικεντρώνονται στην προετοιμασία του φεστιβάλ αλλά και στις ομάδες των θεματικών που επιλέγουν και συνδιαμορφώνουν κείμενα και υλικό για τα αντίστοιχα περίπτερα των θεματικών (κάτι που θα μας έδινε ιδιαίτερη χαρά.).
Οι θεματικές του φετινού φεστιβάλ θα είναι οι εξής:
1. Εργατικό κίνημα και μετανάστευση
2. Κοινωνικά κινήματα και Δίκτυα αλληλεγγύης
3. Η 7η τέχνη συναντά το ρατσισμό
4. Αστικό Περιβάλλον, ελεύθεροι χώροι και κοινωνικοί αποκλεισμοί
5. Ακροδεξιά-Φασισμός
6. Παλαιστίνη - ΓΑΖΑ- Αραβικές Εξεγέρσεις
Επιπρόσθετα θα υπάρξουν εκθέσεις ζωγραφικής, βιβλιοπωλείο, συζητήσεις ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2μέρου.
Όσες συλλογικότητες επιθυμούν να συμμετάσχουν επιθυμούμε για πρακτικούς λόγους («στήσιμο» χώρου, «κλείσιμο» φυλλαδίου) να μας ενημερώσουν μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου δηλώνοντας και σε ποιες θεματικές θα συμμετέχουν.
Σας καλούμε όλους και όλες να στηρίξετε και να συμμετάσχετε στο διήμερο, σας περιμένουμε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας 23 & 24 Σεπτεμβρίου!
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

28-29 einai telika to antiratsistiko..oxi 23 24