Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΤΟΥ Δ.ΑΘΗΝΑΣ

Την παρακάτω προκήρυξη μοιράσαμε σήμερα μπροστά στα γραφεία της Διεύθυνσης αλλοδαπών του δήμου Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για την ουσιαστική διάλυση της υπηρεσίας.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Η Νεολαία ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των απολυμένων συμβασιούχων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Δήμου Αθήνας -όπως και συνολικά στις διεκδικήσεις εργαζομένων που για χρόνια κάλυπταν τις πραγματικές ανάγκες μιας σειράς υπηρεσιών αλλά σήμερα πετιούνται στην ανεργία.
Για μας είναι απόλυτα καθαρό: η απόλυση των συμβασιούχων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών ισοδυναμεί στην πραγματικότητα με την συνειδητή διάλυση της ίδιας της υπηρεσίας. Για τους εναπομείναντες 13 μόνιμους υπαλλήλους μετά τον διωγμό των 53 συμβασιούχων, είναι απλά αδύνατο να διεκπεραιώσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες αιτήματα των νομίμων μεταναστών και των οικογενειών τους που κατοικούν στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας.
Η Διοίκηση του Δήμου και μαζί μ' αυτήν η κυβέρνηση του Μνημονίου και της Τρόικας αδιαφορεί πλήρως για τις καταστροφικές συνέπειες στην ζωή εκατοντάδων χιλιάδων νόμιμων μεταναστών και των οικογενειών τους -όπως άλλωστε αδιαφορούν πλήρως και για την βάρβαρη κατεδάφιση όλων των κατακτήσεων της ελληνικής κοινωνίας.
Απέναντι τους χρειαζόμαστε την μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και αλληλεγγύη του μόνιμου προσωπικού και των απολυμένων, αλλά και τον κοινό αγώνα ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της βάσης τον αγώνα στα χέρια τους.
Καλούμε κάθε αντιρατσιστική οργάνωση αλλά και κάθε μεταναστευτική κοινότητα να συμπαρασταθεί στους απολυμένους συμβασιούχους και να στηρίξει την προσπάθεια για την δημιουργία ενός κοινού μετώπου αγώνα.
Αθήνα, 5/9/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: