Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

ΓΑΛΛΙΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

Αύξηση κατά 34% έχουν παρουσιάσει οι επιθέσεις και οι απειλές κατά των Μουσουλμάνων στη Γαλλία το 2011 σε σχέση με το 2010, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Παρατηρητήριο Κατά της Ισλαμοφοβίας, που συνέλεξε επίσημα στοιχεία.
«Οι ενέργειες και οι απειλές που αποτελούν το περιεχόμενο παραπόνων που έχουν κατατεθεί στις υπηρεσίες της αστυνομίας και της χωροφυλακής έχουν αυξηθεί από 116 το 2010 στις 155 το 2011, συνεπώς πρόκειται για μία αύξηση κατά 33,9%», τονίζει ο Αμπντάλα Ζέκρι, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Αμπντάλα Ζέκρι που ανήκει και στο Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Λατρείας (CFCM), ένα όργανο διαλόγου με τις αρχές με αιρετά μέλη.
«Θα ήθελα ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, στον οποίο είχα απευθύνει μία επιστολή τον Δεκέμβριο, να κάνει μία δήλωση. Να καταγγείλει τις απαράδεκτες τούτες πράξεις. Κοντολογίς, να προσπαθήσει να διασκεδάσει τις ανησυχίες των μουσουλμάνων, οι οποίοι είναι πολίτες ίδιας κατηγορίας με τους χριστιανούς και τους εβραίους», τόνισε ο Ζέκρι.
Η Γαλλία εκτιμάται πως έχει τη μεγαλύτερη κοινότητα μουσουλμάνων στην Ευρώπη, καθώς αριθμεί 5 έως 6 εκατ. μουσουλμάνους σε σύνολο πληθυσμού 65 εκατομμυρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: