Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr
Τις «συνεχείς και αυξανόμενες», το τελευταίο διάστημα, ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου στεγάζεται και το κέντρο του, καταγγέλλει το ΚΕΘΕΑ MOSAIC.
Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του, «ομάδες κουκουλοφόρων, οπλισμένων με ρόπαλα και με φασιστικούς προσανατολισμούς και στοχεύσεις, εφορμούν στην περιοχή και επιτίθενται σε περαστικούς μετανάστες, σε μια προσπάθεια «εκκαθάρισης» της περιοχής από τους αλλοδαπούς με το επιχείρημα της υπεράσπισης των κατοίκων».
Το ΚΕΘΕΑ εκτιμά πως η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, απαιτεί την ευρύτερη κοινωνική συμμαχία και συνεργασία, των ευαισθητοποιημένων κατοίκων της περιοχής, των φορέων και των Οργανώσεων που παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε Έλληνες και μετανάστες, και όποιων άλλων συλλογικοτήτων αντιστρατεύονται τον ρατσισμό και την κοινωνική περιθωριοποίηση.
«Η δημοκρατική, ψύχραιμη και αλληλέγγυα εκτίμηση της κατάστασης, μπορούν να οδηγήσουν στην θωράκιση της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στην εκκόλαψη τέτοιων πρακτικών που σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης», τονίζει.
Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Ιανουαρίου, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή κατήγγειλε πως κύκλωμα αστυνομικών και άλλων «κατοίκων» του Αγ. Παντελεήμονα, «πλουτίζει συστηματικά τους τελευταίους έξι μήνες στην περιοχή της Αχαρνών και στους γύρω δρόμους, μπαίνοντας σε σπίτια μεταναστών και αρπάζοντας ότι προλάβει. Το ίδιο κύκλωμα μάλιστα εμφανίστηκε τρεις φορές πριν από επιχείρηση σκούπας της ΕΛΑΣ με την Δημοτική Αστυνομία ζητώντας χρήματα ώστε… να αποφύγουν την επίθεση οι μικροπωλητές».
Μάλιστα, μετά τις παραπάνω καταγγελίες, συνελήφθη
προ ημερών αστυφύλακας, που εκμεταλλευόμενος τη θέση του στη Δίωξη Λαθρομεταναστών Αθηνών, εκβίαζε αλλοδαπούς, παίρνοντας «μίζα» για να τους αφήνει να μένουν στα σπίτια τους και τους εξανάγκαζε να πωλούν λαθραία τσιγάρα για λογαριασμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: