Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΜΕ/ΚΚΕ: ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ...

Δύο απαντήσεις δημοσιεύτηκαν σε σχέση με το σχόλιο/κριτική για την στάση της ηγεσίας του σωματείου των εργαζομένων στην Ελλ.Χαλυβουργία και ιδιαίτερα του προέδρου του, Γ.Σιφονιού (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ), την Παρασκευή 17 Φλεβάρη, όταν κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής έκανε επίσκεψη στο χώρο του εργοστασίου. Η μια είναι του αρθρογράφου του Ριζοσπάστη Α.Ι. και η άλλη είναι ανακοίνωση του Δ.Σ. του σωματείου «Ενότητα» της Ελλ.Χαλυβουργίας.
Και η μια και η άλλη μιλάνε για προβοκάτσια της Χ.Α.. Παραθέτουμε αυτούσια αποσπάσματα.
Από το άρθρο:
«Βρήκε ευκαιρία η «Χρυσή Αυγή» να στήσει προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, του ταξικού εργατικού κινήματος και των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», βάζοντας την προβιά του «προστάτη των εργαζομένων», που την περασμένη βδομάδα πήγε στο χαλυβουργείο του Ασπροπύργου για να δηλώσει τάχα συμπαράσταση στους απεργούς. Νομίζει πως έτσι θα συσκοτίσει τον πραγματικό της ρόλο ως αντιδραστικής δύναμης κρούσης για την καταστολή του εργατικού κινήματος και στην προκειμένη περίπτωση ως μοχλού του Μάνεση για το χτύπημα των απεργών. Μάλιστα, μετά την παρέμβαση, έσπευσε στην ιστοσελίδα της να διαπιστώσει πως «οι Ελληνες εργαζόμενοι έχουν σιχαθεί τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές της αριστεράς και στρέφονται πλέον ανοικτά προς το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα». Επιπλέον, όλο ανακούφιση, επισημαίνει ότι μετά την παρέμβαση που έκανε «διαγράφηκαν έτσι οριστικά οι συκοφαντικές αναφορές και τα ψέματα του ΚΚΕ και των επαγγελματιών εργατοπατέρων που δυσφημούσαν το Κίνημά μας...».
Από την ανακοίνωση του Δ.Σ. του σωματείου:
«Το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας καταγγέλλει την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων ομάδων να προβοκάρουν, να συκοφαντήσουν και να αμαυρώσουν τον ηρωικό αγώνα μας...
...Την 109ημέρα απεργίας επισκέφτηκαν ξαφνικά το εργοστάσιο με πρόσχημα την υλική βοήθεια. Αφού έβγαλαν φωτογραφία στα μακαρόνια και στα νερά που έφεραν, στολισμένα με προεκλογικά εμετικά συνθήματα, τα οποία είδαμε αφού είχαν φύγει,και αφού βιντεοσκόπησαν την παρουσία τους, στη συνέχεια άρχισαν το γνωστό έργο τους. Μέσω διάφορων ανακοινώσεων άρχισαν να προβοκάρουν τον αγώνα μας, το ΔΣ του σωματείου, και τα στελέχη του».
Συμφωνούμε  σε πολλά από τα παραπάνω, θα μπορούσαμε ακόμα και να δεχθούμε ότι η Χρυσή Αυγή προετοίμασε προβοκάτσια για να αμαυρώσει την απεργία των χαλυβουργών, το ΠΑΜΕ αλλά και το ΚΚΕ που αποτελούν την συνδικαλιστική και την πολιτική ηγεσία της απεργίας. Και πως όλα αυτά αποσκοπούν στο να δομήσουν το ψευδεπίγραφο προφίλ του «προστάτη των εργαζομένων».
Όμως ας μας απαντήσουν οι σύντροφοι και συνάδελφοι, η στόχευση της Χρυσής Αυγής πέτυχε ναι ή όχι;
Η προβοκάτσια λειτούργησε , ναι ή όχι;
Κι αν ναι, φέρουν κάποιοι ευθύνη ή όχι;
Και προφανώς όταν μιλάμε για ευθύνη δεν μιλάμε για την Χρυσή Αυγή. Αυτοί έκαναν την δουλειά τους, την «βρωμοδουλειά» τους.
Κάποιοι άλλοι όμως δεν την έκαναν τη δουλειά τους. Και αυτή είναι η ηγεσία του σωματείου και όχι το σωματείο στο σύνολο του, η ηγεσία του σωματείου και όχι οι απεργοί Χαλυβουργοί στο σύνολο τους.
Στην πιο πάνω ανακοίνωση για τα πακέτα βοήθειας τα «στολισμένα με προεκλογικά εμετικά συνθήματα» αναγνωρίζει  το Δ.Σ. του σωματείου ότι τα  «είδαμε αφού είχαν φύγει». Γιατί το γράφει αυτό αν δεν εννοεί πως αν τα είχαν δεί πριν φύγει το κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής θα είχαν άλλη στάση. Κι έστω δεν τα είδαν... Ακόμα κι έτσι πριν χαιρετίσει από το μικρόφωνο ο Η.Κασιδιάρης (σ.σ. δεκτόν πως κι αυτόν δεν τον ξέρουν) –και πριν ανταποδώσει το χαιρετισμό ο Σιφωνιός- δεν δήλωσαν ποιοι είναι, ούτε καν ρωτήθηκαν ποιοι είναι..; Ο Η.Κασιδιάρης άρπαξε το μικρόφωνο μόνος του...;;
Κατά την γνώμη μας η στάση της ηγεσίας του σωματείου στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν μια λανθασμένη στάση. Αντί όμως για την αναγνώριση του λάθους, έχουμε την πραγματοποίηση ενός δεύτερου λάθους, μήπως και καλυφθεί το πρώτο!
Έτσι λοιπόν και οι δύο απαντήσεις καταλήγουν στο πρωτάκουστο: να ταυτίζουν την Χρυσή Αυγή με όσους άσκησαν κριτική στην ηγεσία του σωματείου!
Από το άρθρο:
«Αλλά τούτη τη φορά στην προβοκάτσια που έστησε η «Χρυσή Αυγή» πήραν μέρος το «Ξεκίνημα», αλλά και κάποιες αυτοαποκαλούμενες αριστερές δυνάμεις, όπως ΣΥΡΙΖΑ, το ΣΕΚ, συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και άλλοι, που δε χάνουν ευκαιρία για να δείξουν τον άθλιο αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ ρόλο πιστεύοντας πως θα υπονομεύσουν το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ρίχνοντας νερό στο μύλο της εργοδοσίας. Τους περιμένει η χλεύη των εργατών...».
Από την ανακοίνωση:
«Ταυτόχρονα, κάποιοι άλλοι από άλλες ομάδες, βρήκαν την αφορμή για να πούνε ανοιχτά αυτό που τόσον καιρό έκρυβαν, δηλαδή ότι και αυτοί αξιοποιούν την απεργία μας για δικούς τους λόγους χωρίς να συμφωνούν με αυτή και το περιεχόμενό της.... Σε όλους αυτούς απαντάμε ότι είναι μικροί, για να κρίνουν και να χτυπήσουν τον αγώνα των Χαλυβουργών. Οι Χαλυβουργοί εκφράζονται μέσα από τις αποφάσεις των συνελεύσεών τους και του ΔΣ του σωματείου τους... Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι δεν προσφέρουν την υλική βοήθεια με στόχο να βοηθήσουν, ότι άλλα έχουν στο μυαλό τους. Δηλώνουμε ότι οι Χαλυβουργοί δεν είναι για τα δόντια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων δήθεν επαναστατών...».
Και τι αποκάλυψη...! Στην προβοκάτσια της Χρυσής Αυγής «πήραν μέρος» κι άλλοι! Όσοι άσκησαν κριτική από τα αριστερά στην ηγεσία του σωματείου και στην στάση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, είναι σύμμαχοι των φασιστών, που θέλουν να χτυπήσουν τον αγώνα των Χαλυβουργών! Σε μια πρόταση μάλιστα βαφτίζονται κι όλοι «αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί» ή «δήθεν επαναστάτες» και ξεμπερδέψαμε... Ενώ οι μόνοι αληθινοί αριστεροί, οι μόνοι αληθινοί επαναστάτες του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ είχαν κατατροπώσει την Χρυσή Αυγή και τους φασίστες...
Μόνο που η εικόνα της ηγεσίας του σωματείου των Χαλυβουργών –της ελεγχόμενης από το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ- και το επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά η εικόνα της ηγεσίας του σωματείου χτυπήθηκε από τους ίδιους και μόνο. Η υποτίμηση της Χρυσής Αυγής και του τι εκπροσωπεί θα κατέληγε ένα δευτερεύον συμβάν, αν απλά είχε αναγνωριστεί καθαρά ως τέτοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: