Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ (ΑΣΣΟΕ, 19+20/9)

Αυτό το Σαββατοκύριακο, σε αίθουσα του πανεπιστημίου της ΑΣΣΟΕ, θα πραγματοποιηθεί προπαρασκευαστική συνάντηση που αποσκοπεί στην ευρύτερη δυνατή συμμετοχή και κατ' επέκταση στην μεγαλύτερη δυνατή συνδιοργάνωση της όποιας αντιρατσιστικής "ατζέντας" συναποφασιστεί, με αφορμή την πραγματοποίηση στην ΑΘήνα του παγκόσμιου φόρουμ για την μετανάστευση και ανάπτυξη (GFMD) 2-5 Νοέμβρη.
Ως προς την συνάντηση στην ΑΣΣΟΕ τα ωράρια είναι τα εξής:
Σάββατο: ώρα έναρξης 4.00 μμ
Κυριακή: ώρα έναρξης 11.00 πμ
Στην συνάντηση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι οργανώσεων και ΜΚΟ που συνδιοργάνωσαν τις κινητοποιήσεις στην Μανίλα και στις Βρυξέλλες στα δύο προηγούμενα GFMD.
TΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GFMD Η δημιουργία του GFMD ξεκίνησε από την Γενική Συνέλευση των Η.Ε. το Σεπτέμβριο του 2006. Αποτελεί προσπάθεια διεθνούς συντονισμού σε κυβερνητικό επίπεδο για την «ορθή διαχείριση της μετανάστευσης» κατά τα λεγόμενα τους. Προφανώς σ' αυτά τα σχέδια οι ανάγκες και τα δικαιώματα των ίδιων των μεταναστών και προσφύγων δεν απασχολούν απολύτως κανέναν! Στο προηγούμενο GFMD που έγινε στην Μανίλα συμμετείχαν εκπρόσωποι 163 κρατών-μελών και παρατηρητών των Η.Ε. Δες: http://www.gfmdathens2009.org ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής) το διακυβερνητικό GFMD. Παράλληλα με τις εργασίες της κυρίως διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί και η λεγόμενη «συνάντηση της κοινωνίας των πολιτών» (2-3 Νοέμβρη) στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ Η συναπόφαση και κατ'επέκταση ο οργανωτικός καταμερισμός της εφαρμογής των αποφάσεων. Οι αποφάσεις αφορούν στις προτάσεις για: 1) μαζική ενημερωτική εκστρατεία στην ελληνική κοινωνία για το GFMD 2) πραγματοποίηση διεθνούς συνόδου του αντιρατσιστικού και μεταναστευτικού κινήματος 3) " " " μαζικής διεθνούς διαδήλωσης 4) πλαισίωση του όλου προγράμματος με happenings-events. 5) εναλλακτικές προτάσεις απέναντι στις αντιμεταναστευτικές και αντιπροσφυγικές διακυβερνητικές πολιτικές. 6) προφανώς για όλα τα παραπάνω θα είναι απαραίτητες ομάδες εργασίας και υπευθυνότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: