Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες για τις παράνομες απελάσεις προσφύγων. Αναδημοσιεύουμε από την Αυγή
Τουλάχιστον 6 πούλμαν γεμάτα πρόσφυγες μεταφέρθηκαν το τελευταίο διάστημα εν κρυπτώ από το Αλλοδαπών προς τα σύνορα του Έβρου, όπου απελάθηκαν παράνομα προς την Τουρκία παραβιάζοντας όλες τις διεθνείς συμβάσεις. Αυτό κατήγγειλαν χθες συγγενείς και φίλοι απελαθέντων Πακιστανών μεταναστών, οι οποίοι κρατούνται αυτή τη στιγμή σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Τουρκία, μετά την απέλασή τους από την ελληνική αστυνομία.
Όπως περιέγραψε ο Μοχάμεντ Σαμπίρ, "τουλάχιστον 300 με 350 μετανάστες, Πακιστανοί, Αφγανοί, Ιρακινοί, Σομαλοί φορτώθηκαν τον τελευταίο ενάμιση μήνα σε πούλμαν από το Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και οδηγήθησαν στα σύνορα, όπου τους απέλασαν νύχτα στην Τουρκία". Μάλιστα, "μόλις την περασμένη Τρίτη 3 πούλμαν ξεκίνησαν από το Αλλοδαπών με κατεύθυνση τον Έβρο". Οι οργανώσεις των Πακιστανών έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα τα ονόματα 6 συμπατριωτών τους, που κρατούνται αυτή τη στιγμή στο στρατόπεδο Κρικάλι, στην περιοχή Γκαζί Κεμάλ Πασά, στα ελληνότουρκιά σύνορα. Οι 6 πρόσφυγες είναι οι ARFAN ALI, ABDUL GHAFAR, AUSMAN ASGHAR, που συνελέφθησαν στον Ασπρόπυργο, οι FAIZ HUSEIN, NADDEM ABBAS, που συνελήφθησαν στην Ομόνοια και ο PARVEZ AKHTAR, που συνελήφθη στο Αιγάλεω. Ο Σανάουλα, φίλος δύο εκ των απελαθέντων, ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι "φίλοι μου συνελήφθησαν πριν ενάμιση μήνα στον Ασπρόπυργο και μεταφέρθηκαν στο Αλλοδαπών. Πριν όμως προλάβουμε να πάμε στο Τμήμα για να τους δούμε τους είχαν απελάσει στην Τουρκία"...
Ο κ. Αάχεμ από την Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών υπενθύμισε ότι "η Συνθήκη της Γενεύης απαγορεύει τις επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο και προσφύγων, πράγμα που κάνει συστηματικά το ελληνικό κράτος απελαύνοντας καθημερινά δεκάδες πρόσφυγες προς την Τουρκία".
Ο Θανάσης Κούρκουλας από την Καμπάνια «0% ρατσισμός - 100% αλληλεγγύη» κατήγγειλε τη νέα ρατσιστική συγκέντρωση που διοργανώνει την προσεχή Τετάρτη η Χρυσή Αυγή στον Αγ. Παντελεήμονα εν όψει των εκλογών, ενώ καταγγέλθηκε και η επίθεση με πέτρες σε τζαμί στο Μενίδι πριν από λίγες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: