Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΝPD ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Από το www.tvxs.gr
Το γερμανικό ακροδεξιό κόμμα NPD, έστειλε πλαστές διαταγές απέλασης σε πολιτικούς της χώρας των οποίων η καταγωγή δεν είναι γερμανική. Για το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας έχει διαταχθεί ήδη έρευνα από το γενικό εισαγγελέα. Επίσης έρευνα διεξάγεται και εις βάρος του προϊστάμενου της οργάνωσης στο Βερολίνο, Jörg Hähnel, για πιθανή ρατσιστική δράση και ενθάρρυνση σε φυλετικό μίσος.
Οι επιστολές γράφτηκαν υπό μορφή δήλωσης από τον «Επίτροπο για τον επαναπατρισμό των αλλοδαπών», μια ανύπαρκτη στην πραγματικότητα θέση. Παρείχε επίσης «τις λεπτομέρειες επιστροφής στο σπίτι» και συμβούλευε τους πολιτικούς να αρχίσουν να ψάχνουν κατοικία και δουλειά στις χώρες καταγωγής τους. «Ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι αυτή η χώρα είναι και δική μας χώρα επίσης,» δήλωσε στην εφημερίδα Tagesspiegel, ο Özcan Mutlu, υποψήφιος του κόμματος των Πρασίνων και παραλήπτης μιας από αυτές τις επιστολές. «Δέχομαι συχνά απειλές από εξτρεμιστές ακροδεξιούς, οπότε δεν δίνω σημασία. Προειδοποιώ και όλους τους υπόλοιπους παραλήπτες να μην πέσουν στην παγίδα αυτών των γραμμάτων που δεν έχουν καμία νομική υπόσταση» πρόσθεσε.
«Το NPD κάνει τα πάντα για να προσελκύσει τη δημόσια προσοχή για τις εκλογές της 27 Σεπτεμβρίου. Αυτές οι επιστολές είναι αηδιαστικές και απαράδεκτες,» λέει ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής του Βερολίνου, Richard Meng. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το ακροδεξιό κόμμα δεν συγκεντρώνει το 5% που χρειάζεται για να έχει εκπροσώπους στο γερμανικό κοινοβούλιο. Έτσι αναλώνεται σε μια αμφισβητούμενη και άκρως προκλητική προεκλογική εκστρατεία για να τραβήξει την προσοχή των ψηφοφόρων. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Klaus Beier, προκάλεσε την κοινή γνώμη κατά τη διάρκεια συνέντευξής του τον προηγούμενο μήνα, όταν ρωτήθηκε η γνώμη του για το νέο αστέρι της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας, τον Τούρκο Mezut Özil, και τον τον περιέγραψε ως «πλαστό Γερμανό».
Σύμφωνα με παλαιότερη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των Γερμανών θεωρεί το NPD ως ένα μη δημοκρατικό και καταστρεπτικό για την εικόνα της χώρας, κόμμα. Οι αντίπαλοι του NPD και τα ΜΜΕ, το βλέπουν ως ένα κόμμα με σαφή νεοναζιστική φιλοσοφία. Οι κατηγορίες για νεοναζισμό προκύπτουν από την αντίθεση του κόμματος στους μη-λευκούς, στους Εβραίους και στους Μουσουλμάνους που ζουν στη Γερμανία. Το 2003 η γερμανική κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο προσπάθησαν να απαγορεύσουν το NPD λόγω του ότι οι ξενοφοβικές απόψεις και ο ενστερνισμός της ναζιστικής ιδεολογίας ήταν αντισυνταγματικοί. Όμως το ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα επειδή πολλά ανώτερα στελέχη του κόμματος που κλήθηκαν να καταθέσουν, αποδείχτηκαν πληροφοριοδότες της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, με αποτέλεσμα οι καταθέσεις τους να κριθούν άκυρες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: